Все буде Україна!

Великобританія виділяє 205 млн фунтів стерлінгів на проєкти з відновлюваної енергетики

Великобританія виділяє 205 млн фунтів стерлінгів на проєкти з відновлюваної енергетики

17-03-2023
Уряд Великої Британії зобов’язався стимулювати сектор екологічно чистої енергії, виділивши на цю мету 205 мільйонів фунтів стерлінгів. Урядовий механізм вже підтримав проєкти з виробництва електроенергії з низьким вмістом вуглецю загальною потужністю майже 27 ГВт. Очікується, що черговий раунд розподілу коштів ще більше заохотить подальший розвиток зеленої енергетики та створення нових робочих місць в країні.

Як повідомляє Energy Live News, зазначена сума включає 170 мільйонів фунтів стерлінгів на розвиток таких технологій як офшорна вітрогенерація, а також 10 мільйонів фунтів стерлінгів на технології приливних потоків, які спрямовані на розблокування галузі припливної енергетики у Великобританії.

Міністр з енергетичної безпеки Грем Стюарт наголосив на важливості схеми CfD (Contract for difference, або контракт на різницю цін — угода між двома сторонами про передачу один одному різниці між поточною вартістю активу та його значенням в кінці дії договору – ред.) у постачанні чистої енергії та сприянні розвитку зелених галузей промисловості.

«Перехід до щорічних аукціонів і подальші інвестиції у відновлювані джерела енергії обмежать вплив таких подій, як незаконна війна путіна в Україні, зробивши пріоритетом для Великобританії досягнення найдешевших оптових цін на електроенергію в Європі», - зазначив Грем Стюарт.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: ВВС

Поділитися: