Все буде Україна!

«Від надійної роботи кожного енергетика залежить світло і тепло в оселях українців»

«Від надійної роботи кожного енергетика залежить світло і тепло в оселях українців»

17-01-2024
Гідроенергетик
Ігор Патинка працює електрослюсарем електротехнічного цеху Середньодніпровської ГЕС. В гідроенергетиці тридцять років.

Вперше потрапив на станцію, коли проходив переддипломну практику і відразу для себе вирішив, що має залишитися тут працювати. Так і склалось. Свій професійний шлях на гідроелектростанції розпочав з електрослюсаря  четвертого розряду».

Ігор Віталійович розповідає, що ніколи не шкодував про вибір професії та відзначає швидкий прогрес у модернізації  гідроелектростанцій Укргідроенерго:

«За весь цей час, який я тут працюю, станцію вже не впізнати. Вона осучаснилась в плані обладнання. Коли я прийшов сюди, на ГЕС ще використовувалися повітряні вимикачі. Наприкінці 90-х їх почали поступово замінювати на сучасні елегазові, а це надійність і безпека. Вони позитивно впливають на щоденну експлуатацію гідроагрегатів та силових трансформаторів. Взагалі, в підпорядкуванні бригади, в якій я працюю, а це бригада з обслуговування високовольтного обладнання, знаходиться все найпотужніше електроустаткування. Це генератори турбін, трансформатори, високовольтні лінії, і все це поступово замінюється та оновлюється. І разом з оновленням обладнання вдосконалюємося та отримуємо нові знання та досвід і ми.

Всі мої колеги - справжні професіонали своєї справи. І кожен з нас відповідально ставиться до виконання своїх професійних обов’язків, особливо зараз під час війни, коли від надійної роботи кожного енергетика залежить світло і тепло в оселях українців. Я дякую нашим захисникам за змогу робити свою роботу та тримати тил, їх міць мене надихає».

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Поділитися: