Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Анатолій Михайлик

Видатні імена української гідроенергетики: Анатолій Михайлик

20-12-2017
Публікації «Видатні імена української гідроенергетики» ‒ це цикл розповідей для широкого загалу  про  людей, котрі своєю щоденною наполегливою працею створюють комфорт та затишок у домі кожної родини. Це історія України… історія української гідроенергетики. Тож ми продовжуємо розповідати про висококваліфікованих фахівців, котрі створюють цю історію. І сьогодні наша розповідь про начальника оперативної служби Дністровської ГЕС Анатолія Федоровича Михайлика.

ДО ДНЯ ЕНЕРГЕТИКА

Народився Анатолій 9 березня 1950 року у селі Гельмязево Черкаської області. Навчався у сільськогосподарській академії за спеціальністю «електрифікація сільського господарства». Після отримання вищої освіти почав працювати у районному об’єднанні «Сільгосптехніка» міста Канева спочатку інженером-технологом, а згодом слюсарем-сантехніком.

Свою трудову діяльність у сфері енергетики розпочав у 1975 році електрослюсарем 3 розряду електромашинного цеху Канівської ГЕС. Щороку підвищуючи кваліфікацію, пройшов довгий шлях від машиніста гідроагрегатів до начальника зміни електромашинного та гідротурбінного цехів.

Зображення

У 1981 році переїздить до Новодністровська та починає працювати начальником зміни електроцеху дирекції з будівництва Дністровського комплексного гідровузла, працюючи протягом наступних шести років над його розбудовою.

У 1987 році від’їздить у відрядження до Сирії на 3 роки. Повернувшись до України, працює електромонтером шостої групи відкритих розподільних пристроїв електромашинного цеху, інженером служби диспетчерської телеавтоматики,  начальником зміни Дністровського Каскаду ГЕС та ГАЕС.

Зображення

З 1999 року і донині перебуває на посаді начальника оперативної служби Дністровської ГЕС.

Анатолій Михайлик нагороджений нагрудним знаком «Почесний енергетик України».

Поділитися: