Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Геннадій Приладишев

Видатні імена української гідроенергетики: Геннадій Приладишев

17-12-2019
Продовжуємо розповідати про людей, чия щоденна кропітка праця є значним внеском у розбудову гідроенергетичної галузі в цілому та флагмана української гідроенергетики – Дніпровської ГЕС, зокрема.

Приладишев Геннадій Григорович народився і виріс у місті Запоріжжя. З гідроенергетикою пов’язав своє життя у 1973 році, коли вступив до Запорізького гідроенергетичного технікуму вивчати «Будівельні машини та устаткування». Після закінчення навчання, два роки гартував характер у військово-морському флоті, де служив радистом.

Трудова діяльність Приладишева розпочалась у 1980 році на ДніпроГЕС, куди юнака привів вітчим, який у післявоєнні роки відновлював ГЕС. «Як тільки отримав паспорт, одразу пішов працювати», – згадує Геннадій Григорович. Тоді ж вступив до Запорізького машинобудівельного інституту імені В. Я. Чубаря на вечірнє відділення. І вже за шість років отримав диплом про вищу освіту за фахом інженер-електрик, яку здобув без відриву від виробництва.

За майже 40 років роботи на ДніпроГЕС Геннадій Григорович був і електромонтером підстанції, і начальником зміни електричного цеху, а згодом – й усієї Дніпровської станції. У березні 2001 призначений на посаду начальника оперативної служби Дніпровської ГЕС, яку обіймає дотепер.

Працюючи на Дніпровській ГЕС, інженер досконало вивчив устаткування гідроелектростанції, правила експлуатації та модернізації. Брав активну участь у введенні в експлуатацію обладнання на першому та другому етапах реконструкції на Дніпровській ГЕС-1 та Дніпровській ГЕС-2. Маючи безцінний багаторічний досвід роботи у галузі гідроенергетики, Геннадій Григорович і сьогодні не припиняє навчатися, а свої знання передає молодим спеціалістам, які дослухаються до кожного слова фахівця. За чуйність, людяність та чесність Геннадія Григоровича поважають у колективі. Він заслужено є авторитетом на ДніпроГЕС, до якого йдуть за порадою.

Приладишев опікувався роботою не лише Дніпровської гідроелектростанції. Як фахівцю високого рівня, йому доручено було пуск першого гідроагрегату Дністровської ГАЕС. Так, у 2008-2009 роках він брав активну участь в пуску та налагодженні роботи першого гідроагрегату та КРУЕ 330 кВ на Дністровській ГАЕС. Також інженер щедро ділився своїми знаннями з молодим поколінням працівників Дністровської ГАЕС, адже долучився до підготовки та підвищення кваліфікації оперативного персоналу станції.

У 2005 році за сумлінну працю Приладищева Г. Г. нагороджено Почесною грамотою Міністерства палива та енергетики. За визначний вклад у гідроенергетику України він був відзначений нагрудним знаком «За пуск ГД-1», а у 2009 році – знаком «Почесний працівник УГЕ». У 2012 році отримав найвищу відзнаку української енергетики – «Заслужений енергетик України».

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: