Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Олександр Борденюк

Видатні імена української гідроенергетики: Олександр Борденюк

03-12-2019
Продовжуємо серію публікацій про видатних гідроенергетиків України, котрі своєю щоденною наполегливою та сумлінною працею дарують тепло та затишок у кожну оселю. Сьогодні розповімо про людину, яка майже 40 років свого життя віддала роботі на Київській ГЕС – Олександра Борденюка, начальника дільниці автоматики цеху комп’ютерних технологій, релейного захисту та зв’язку.

Народився Олександр Михайлович 29 березня 1957 року в селі Качківка Вінницької області. У 1975 році закінчив Київське вище професійне училище водного транспорту та отримав спеціальність «моторист-рульовий». Після чого два роки відслужив в лавах Радянської армії.

Трудову діяльність розпочав в 1977 році на Київському суднобудівно-судноремонтному заводі. Одночасно з роботою продовжив навчатися у Київському річковому училищі за спеціальністю «Експлуатація суднових силових установок», яку здобув у 1981 році.

А вже з листопада 1980 року почав працювати на Київській ГЕС електромонтером з ремонту обладнання релейного захисту та автоматики. У липні 1999 року був призначений інженером виробничої лабораторії, а в грудні 2000 – керівником групи автоматики виробничої лабораторії електричного цеху. З 2006 року і до сьогодні очолює дільницю автоматики цеху комп’ютерних технологій, релейного захисту та зв’язку.

За участі Олександра Борденюка колектив Київської ГЕС виконує планові завдання по виробництву електроенергії, проведенню капітальних і поточних ремонтів, реконструкції, що забезпечує безперебійну роботу станції.

Його син – Сергій Борденюк вирішив продовжити справу батька і наразі працює на Київській ГАЕС в оперативній службі.

За плідну та сумлінну працю Олександр Михайлович був відзначений нагородами. У 2004 році нагороджений Грамотою Міністерства палива та енергетики України, а в 2006 році отримав нагрудний знак «Почесний енергетик України».

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: