Все буде Україна!

Укргідроенерго зустрічає гостей!

Укргідроенерго зустрічає гостей!

02-12-2019
В найбільшій гідрогенеруючій компанії України не проходить і дня без відвідин.

З 2017 року в компанії офіційно започаткована програма екскурсій для усіх бажаючих. Оскільки кожна гідроакумулююча та гідроелектростанція є державним режимним об’єктом, потрапити на неї просто так ─ неможливо. Проте у складі групи та у супроводі інженера-екскурсовода вам відкриються усі технологічні процеси.

За період жовтень-листопад 2019 року компанію Укргідроенерго відвідало 1986 екскурсантів!

8 філій Укргідроенерго часто зустрічають різноманітних гостей: іноземних партнерів, представників підрядних організацій, школярів, студентів із українських та іноземних ВНЗ тощо. Серед них ‒ багато молоді з різних куточків та областей України. Під час екскурсій їх знайомлять з історією будівництва станцій, роллю Укргідроенерго в об’єднаній енергосистемі Україні, наймолодшим пояснюють процес перетворення кінетичної енергії води в електроенергію.

Протягом двох місяців Каховську ГЕС відвідали 381 учень з різних куточків Херсонської області. Серед екскурсантів учні Першокостянтинівської та Василівської загальноосвітніх шкіл, Козацького закладу повної загальної середньої освіти, Херсонського НВК «Школа гуманітарної праці», гімназії та загальноосвітніх шкіл №1 і №5 Новокаховської міської ради, а ще вихованці дитячого будинку «Радість» з міста Каховка. Під час екскурсій діти пройшли встановленим маршрутом, дізналися багато фактів про сьогодення і минуле гідроелектростанції, принцип її роботи, етапи реконструкції, а також про надійність, маневреність і важливість гідроенергетики.

Територію філії «Дніпровської ГЕС», або Дніпрогес, відвідали 414 гостей. Це були не тільки жителі Запоріжжя, а й мешканці інших областей України. З них: 306  – із закладів загальної середньої освіти, в тому числі учні Опорного закладу «Диканський Навчально-виховного комплексу імені М.В.Гоголя», який розташований у Полтавській області. Також на станції побували і працівники ТОВ «Науково-виробничого підприємства «ХАРТРОН-ЮКОМ» і 16 гостей з органів місцевого самоврядування. Для фахівців, які займаються космічною тематикою, було цікаво дізнатися про історію будівництва, відбудови та реконструкції найстаршої ГЕС, якій виповнилося вже 87 років. Загалом за жовтень-листопад 2019 року було проведено 16 екскурсій.

У філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» зустріли 312 гостей: учнів Вишгородської ЗОШ №1, студентів кафедри «Автоматизованого управління електротехнічними комплексами» з НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», а також представників Датської асоціації електричних компаній «TS-GRUPPEN».

На Канівській ГЕС ‒ побували 55 відвідувачів. На Дністровську ГЕС завітали 118 за два місяці, а на Дністровську ГАЕС ‒ 262.  

Фахівці Кременчуцької ГЕС провели екскурсії для 28 зацікавлених, а на Дніпропетровщині, на Середньодніпровській ГЕС у жовтні-листопаді побували 416 екскурсантів.

Усі групи робили під час екскурсій пам’ятні фото, які ви можете переглянути у галереї.

Нагадуємо, що для організації екскурсії потрібно лише попередньо домовитись з керівництвом обраної станції про дату, час та програму візиту за телефоном або написати листа на пошту.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: