Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Сергій Мазуренко

Видатні імена української гідроенергетики: Сергій Мазуренко

06-02-2020
Продовжуємо серію публікацій про видатних енергетиків, імена яких назавжди закарбовані в історію української гідроенергетики. Сьогодні розповімо про людину, яка 42 роки присвятила роботі на Київській ГЕС – Мазуренка Сергія Івановича – начальника зміни турбінного цеху оперативної служби.

Сергій Іванович народився 30 березня 1955 року в селі Андрушки Житомирської області. В 1970 році почав навчатися в Придніпровському енергобудівельному технікумі за спеціальністю «Котельні і паротурбінні установки». Одразу після закінчення технікуму і отримання кваліфікації «технік-теплотехнік» в 1974 році, розпочав роботу в Трипільській дільниці тресту «Південтеплоенергомонтаж» слюсарем з монтажу турбін.

Але скоро був призваний на строкову військову службу, по закінченню якої у 1976 році почав працювати слюсарем з контрольно-вимірювальних приладів і автоматики котельні Середньодніпровської ГЕС.

А вже у 1978 році розпочав довгий професійний шлях на Київщині – від слюсаря з ремонту обладнання машинних цехів турбінного цеху до начальника зміни турбінного цеху оперативної служби філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС».

Мазуренко Сергій Іванович відомий на станції як грамотний і досвідчений керівник. Колеги розповідають, що гідроенергетик під час роботи завжди проявляв зібраність і зваженість в рішеннях, розумну вимогливість до підлеглих та творче ставлення до роботи в складних умовах експлуатації та реконструкції обладнання ГЕС. Свій поважний досвід роботи, знання й уміння Сергій Іванович охоче передавав молодим фахівцям. За роки трудової діяльності підготував більше десяти працівників оперативної служби.

За сумлінну працю, зразкове ставлення до виконання виробничих завдань Сергій Мазуренко нагороджений грамотою Міністерства енергетики та вугільної промисловості та нагрудним знаком «Почесний працівник «Укргідроенерго». Також за значний особистий внесок у розвиток гідроенергетики України нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: