Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Віктор Данілов

Видатні імена української гідроенергетики: Віктор Данілов

18-12-2017
Ми продовжуємо серію публікацій до Дня енергетика про видатних гідроенергетиків України. Цей проект матеріалів покликаний розповісти про людей, котрі завдяки свій кропіткій праці роблять значний вклад у енергетичну могутність України.

ДО ДНЯ ЕНЕРГЕТИКА

У попередніх матеріалах ми знайомились з життєвим шляхом та виробничими досягненнями головного інженера Середньодніпровської ГЕС Владислава Семеновича Кучерявогоначальника зміни Каховської ГЕС Ярослави Михайлівни Бородаєнко та начальника електричного цеху Дністровської ГАЕС Володимира Павловича Забудька. Сьогодні представляємо вашій увазі ще одне видане ім’я української гідроенергетики – людину, котра присвятила 33 роки своєї трудової діяльності роботі на Каховській ГЕС, колишньому начальнику електрогідротурбінного цеху Данілову Віктору Олександровичу.

Народився Віктор Данілов 21 листопада 1928 року в селищі Кічкас Запорізької області.

Після закінчення гідротехнічного технікуму свою трудову діяльність енергетик розпочав старшим техніком-електриком в системі Дніпроенерго. У лютому 1956 року, після закінчення Іванівського енергетичного інституту, молодий спеціаліст прибув на Каховську ГЕС, яка на той час активно будувалась.

Працював спочатку начальником зміни електромашинного цеху, черговим інженером станції. У подальшому - старшим інженером електротехнічної лабораторії, начальником електротехнічної лабораторії, начальником електромашинного цеху, а з 1975 року і до виходу на пенсію у 1989 році перебував на посаді начальника електрогідротурбінного цеху.

Протягом усіх років роботи на станції Віктор Олександрович виявляв себе як висококваліфікований інженер, гарний організатор, який завжди підтримував дисципліну в цеху, був поважною і авторитетною людиною в колективі. Завдяки пану Віктору була налагоджена робота всіх пристроїв релейного захисту і автоматики на станції, вводились нові технології того часу. Новаторські і раціоналізаторські пропозиції Віктора Данілова реалізовувались і приводили підприємство до економічної вигоди, поліпшення в обслуговуванні, експлуатації і ремонті електросилового і гідромеханічного устаткування.  Під його керівництвом колектив багаторазово займав перші місця в змаганнях серед цехів.

Нагороджений медаллю «За звитяжну працю». Неодноразово заохочувався філією за високі показники в роботі.

Про відданість Віктора Олександровича станції і гідроенергетиці ходять легенди, з великою повагою і вдячністю відвідують пенсіонера працівники філії і сьогодні.

Поділитися: