Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Володимир Сидоров

Видатні імена української гідроенергетики: Володимир Сидоров

10-01-2020
Продовжуємо серію публікацій про видатних гідроенергетиків України, котрі своєю щоденною наполегливою та сумлінною працею дарують тепло та затишок у кожну оселю. Сьогодні розповімо про фахівця, який 33 роки пропрацював на Київській ГЕС – Володимира Сидорова. 10 січня 2020 року енергетик святкує 90-річний ювілей.

Володимир Сидоров свій шлях у гідроенергетиці розпочав у 17 років на будівництві Верхньосвирської ГЕС. Спочатку працював учнем токаря, а через два роки став старшим машиністом крану.

З 1953 по 1956 роки працював машиністом крану при будівництві Горьківської – нині Нижньогородської – ГЕС на річці Волга. А в червні 1956 був залучений на будівництво Кременчуцької ГЕС машиністом крану. В травні ж 1962 Володимира Сидорова перевели на будівництво Київської ГЕС.

Протягом трьох років – з 1970 до 1973 року перебував у закордонному відрядженні у Сирії. Після повернення Сидоров розпочав роботу машиністом крану дільниці з ремонту кранового та гідромеханічного устаткування філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС». Брав активну участь в реконструкції гідроагрегатів Київської ГЕС в рамках реалізації масштабного проєкту реконструкції ГЕС Дніпровського каскаду.

Володимир Сидоров – досвідчений кранівник. Маючи завзяту та наполегливу вдачу, він досконало оволодів навичками роботи з різними видами кранів. Молоді енергетики із вдячністю та цікавістю переймали безцінний досвід професіонала.

Цікаво, що трудову діяльність батька на Київській ГЕС продовжив його син – Олександр Сидоров, який з 1979 по 2014 роки працював на Київській ГЕС. Розпочав Олександр з посади машиніста гідроагрегатів, а вже виходив на пенсію електромонтером з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Сидорову Володимиру за час трудової діяльності неодноразово були оголошені подяки за сумлінну працю. Серед нагород фахівця і почесний орден Леніна.

Дякуємо Володимиру Олександровичу за значний внесок у розвиток галузі гідроенергетики . З нагоди 90-річчя увесь колектив компанії бажає ювілярові міцного здоров’я, невичерпної енергії, оптимізму, сімейного затишку, довголіття та мирного неба!

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: