Все буде Україна!

Відбулась нарада з питання розвитку внутрішнього ринку продукції енергетичного машинобудування

Відбулась нарада з питання розвитку внутрішнього ринку продукції енергетичного машинобудування

26-07-2016
"Укргідроенерго" підтримує вітчизняне виробництво

Генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота 20 липня взяв участь у нараді з питання розвитку внутрішнього ринку продукції енергетичного машинобудування під головуванням Першого-віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва. Серед присутніх на нараді були 48 представників центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій.

Одним з основних питань порядку денного наради було обговорення перспектив розвитку внутрішнього ринку продукції підприємств енергомашинобудування за рахунок модернізації та технічного переозброєння об’єктів енергетики та інфраструктури. У даному контексті Ігор Сирота доповів головуючому та присутнім, що «Укргідроенерго» у тісній співпраці із міжнародними фінансовими установами, такими як МБРР, ЄБРР, ЄІБ реалізує широкомасштабну програму комплексної реконструкції діючих ГЕС. З 2006 року розпочато 2-гу чергу цієї програми, в рамках якої здійснюється заміна і модернізація застарілого гідро агрегатного, високовольтного і електричного обладнання ГЕС і підстанцій, а також впроваджуються нові сучасні системи управління, контролю, безпеки і обліку на ГЕС.

Активна участь вітчизняних виробників серед постачальників обладнання і послуг в рамках програми реконструкції визначається в наступних результатах. Із укладених за результатами міжнародних конкурсних торгів та інших процедур контрактів половину (16 із 31) становлять контракти з такими провідними українськими компаніями, як: Турбоатом (Харків) – турбіни, Електроважмаш (Харків) – генератори, Елкор (Харків) – щити постійного струму, Ампер (Кременчук) – комплектні розподільчі пристрої і т.д.. Загальна вартість укладених контрактів становить більше 80 млн. дол. США. За укладеними контрактами поставлено біля 700 од. обладнання, впроваджено 4 автоматизовані системи безпеки гребель.

В рамках інвестиційних проектів, що співфінансуються МФО, ПАТ «Укргідроенерго» продовжує співпрацювати із вітчизняними виробниками і постачальниками, долучаючи їх до процесу закупівель. Очільник Укргідроенерго під час наради також повідомив, що 9 серпня відбудеться відкриття торгів згідно пакету TFСS (Реконструкція 6-ти ГА (гідротурбін, гідрогенераторів і допоміжного обладнання), у т.ч. 3-х ГА Київської ГАЕС і 3-х ГА Дніпровської ГЕС-1) на закупівлю обладнання для підприємства, а в кінці року – згідно пакету TKAP (Реконструкція 6-ти ГА, у т.ч. на Кременчуцькій ГЕС (2 ГА), Дніпродзержинській ГЕС (2 ГА) та Дніпровській ГЕС-2 (2 ГА) і зазначив, що  вітчизняні  підприємства та компанії беруть участь у торгах.

Окрім спільних міжнародних контрактів «Укргідроенерго» співпрацює з наступними вітчизняними виробниками:

Підприємство

Виконання робіт

Голова підприємства

Контактна інформація

ПАТ «Турбоатом»

Проектування та виробництво гідравлічних турбін для гідроелектростанцій та гідроакумулюючих електростанцій, гідравлічних затворів ГЕС, ГАЕС та насосних станцій.

Генеральний директор

 

Суботін Віктор Георгійович

61037, Україна 

Харків,

Московськ. проспект, 199.

«Електроважмаш»

Єдине підприємство України з розробки и виготовлення потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, електродвигунів.

Віконуючій обов'язки директора

 

Костюк Дмитро Васильович

61089, Україна, м. Харків, пр-т Московськ., 299.

ПАТ "Запоріжтрансформатор"

Виготовлення силових масляних трансформаторів різного призначення потужністю від 1 МВА до 1250 МВА на класи напруги від 10 кВ до 1150 кВ включно, електричні реактори та керовані шунтуючі реактори.

Генеральний директор 

Клейнер Ігор Всеволодович 

69600,

Україна Запоріжжя,

вул. Дніпровське шосе, 3.

«Союзнасосмаш»

Виготовлення та поставка насосного обладнання та запчастин до них

Генеральний директор Будянський Ю.В.

40007,

 Суми,

 Харківська, 40/2, офіс 57.

ПАТ «Укргідромех»

Виробництво гідромеханічного та кранового обладнання

Директор Безобразов

 Олег Євгенійович

Україна 

 Нова Каховка, Промислова, 2

ТОВ «АВМ АМПЕР»

Виготовлення комплектних розподільних пристроїв КРУ 10 кВ, вимикачів вакуумних 10, 35кВ, пристроїв розподільчих, трансформаторів струму,  роз'єднувачів.

Директор

 

Пасішініченко Костянтин Миколайович

39605, Україна,  Кременчук Троїцька (Красіна), 6

Машинобудівна компанія

«Навігатор-Л»

Ремонт та відновлення промислового обладнання вітчизняного та імпортного  виробництва, виготовлення та відновлення тонкостінних підшипників ковзання

Директор

Якименко Тетяна Борисівна

01015, Україна, Київ, 

 Січневого Повстання, 33

 

Поділитися: