Все буде Україна!

Відбулось експертне обговорення Програми розвитку гідроенергетики до 2026 року

Відбулось експертне обговорення Програми розвитку гідроенергетики до 2026 року

25-07-2016
Представники регіонів обговорили пріоритети розвитку гідроенергетики впродовж найближчих 10 років

Генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота взяв участь у експертному обговоренні нещодавно затвердженої урядом Програми розвитку гідроенергетики до 2026 року. Зустріч експертів Міненерговугілля, ПАТ «Укргідроенерго», ДП «НАЕК «Енергоатом» та громадськості відбулась у Комунікаційному центрі Уряду. У режимі відеозв’язку присутні та представники від Чернігівської, Одеської та Львівської областей мали змогу виносити на обговорення питання, пов’язані з розвитком вітчизняної гідроенергетики, які цікавлять як експертів у галузі енергетики, так і пересічних громадян.

Серед присутніх фахівців у Комунікаційному центрі були помічник Міністра енергетики та вугільної промисловості Григорій Плачков, начальник відділу координації будівництва об’єктів ПЕК Міненерговугілля Тетяна Карпенко, представник ДП «НАЕК «Енергоатом» Дмитро Сергієнко, заступник голови Громадської ради при Міненерговугілля Олег Бойчун.

Під час ознайомлення з основними положеннями програми Ігор Сирота зробив декілька акцентів на основних цілях та тенденціях у державному підході до забезпечення сталого розвитку енергетики та частки гідроенергетики у ній зокрема.

Керівник «Укргідроенерго» зауважив, що підтримуючи світові тенденції у напрямку  розвитку доступних та екологічно чистих відновлювальних джерел енергії ми ставимо за мету  розвивати потужності гідроенергетики. Зокрема заходи, передбачені програмою направлені на те, щоб до 2026 року частка «Укргідроенерго» в структурі генеруючих потужностей склала 15,5%, що відповідає існуючим світовим практикам. Такі підходи під час планування перспектив розвитку компанії, цілком кореспондуються з потребами ОЕС України, оскільки в 10-річному плані розвитку ОЕС відмічається зростання потреби генерації у маневрових потужностях. Крім того, слід мати на увазі, що розвиток саме маневрових потужностей гідроенергетики є вкрай енергоефективним у порівнянні з іншими можливими методами покриття пікових навантажень енергосистеми.

Збільшення частки гідроенергетики в енергетичному балансі країни дозволить зменшити витрати на закупівлю вугілля та газу. «Робота кожного з гідроагрегатів Дінстровської ГАЕС (потужністю 324 МВт) дозволяє заощаджувати щодоби 100 тис. м3 газу та 1000 тон вугілля, за рахунок зменшення пусків та покращення роботи енергоблоків ТЕС», - наголосив Ігор Сирота. 

Дивитись відео:

Поділитися: