Все буде Україна!

Вітаємо директора Каховської ГЕС Олега Пащенка із 60-річчям!

Вітаємо директора Каховської ГЕС Олега Пащенка із 60-річчям!

01-03-2018
Сьогодні, 1 березня, у перший весняний день, 60-річний ювілей святкує відданий своїй справі енергетик - директор філії «Каховська ГЕС імені П. С. Непорожнього» ПрАТ «Укргідроенерго» Олег Григорович Пащенко.

За роки роботи на гідроелектростанції Олег Григорович зарекомендував себе як досвідчений спеціаліст, який володіє всіма технічними питаннями роботи станції.             

Народився Олег Григорович у місті Нова Каховка в сім’ї  першобудівників Каховської ГЕС. У 1975 році закінчив Новокаховську ЗОШ №1 та вступив до технічного училища №1, яке закінчив з відзнакою у 1976 році. Далі була армія. Після служби в армії навчався у Севастопольському приладобудівному інституті та здобув кваліфікацію інженера-механіка.

З вересня 1984 року по липень 1989 року працював інженером-конструктором у відділі головного метролога Новокаховського електромашинобудівного заводу. У серпні 1989 року Олег Григорович прийшовши інженером ІІ категорії в електротехнічну лабораторію Каховської ГЕС, розпочав свій шлях трудових досягнень. Завдяки наполегливій праці та сумлінному відношенню до обраної професії гідроенергетика сьогодні Олег Григорович займає посаду директора філії «Каховська ГЕС імені П.С.Непорожнього» ПрАТ «Укргідроенерго».

За роки роботи на гідроелектростанції Олег Пащенко зарекомендував себе як досвідчений спеціаліст, який володіє всіма технічними питаннями роботи станції. Має великий досвід роботи по експлуатації електротехнічного та гідротурбінного обладнання ГЕС.

Трудовий колектив, яким керує Олег Григорович, забезпечує стабільну, безаварійну роботу станції у період проведення реконструкції та заміні застарілого обладнання, виконання всіх техніко-економічних показників. На всіх шести гідроагрегатах  були проведені роботи по реконструкції з заміною робочих коліс на нові типу ПЛ-20-В-800 виробництва  «Турбоатом». Замінені електромашинні системи збудження на фірми АВВ і  встановлені агрегатні  контролери фірми ALSTOM, регулятори швидкості фірми GEC АLSTНОМ. Проведена заміна силових блочних трансформаторів №3,4,5,6,7 на нові типу  ТЦ-70000/150-УЗ виробництва  Запорізького трансформаторного заводу. По реконструкції електротехнічної частини Каховської ГЕС виконана заміна КРУ-6кВ,  роз'єднувачів 154кВ на нові типу S3CVT 170кВ 1250А фірми AREVA та електромагнітних блокувань.

А надалі є ще грандіозніші плани – будівництво Каховської ГЕС-2, яке почнеться в найближчі роки. Вже виконано техніко-економічне обґрунтування і ПрАТ «Укргідропроект» розробляється технічний проект  на будівництво Каховської ГЕС-2.

В роботі Олег Григорович вимогливий і принциповий. Наполегливістю, знанням справи у вирішенні питань надійності та поліпшення роботи електростанції  заслужив повагу та авторитет, нагороджений нагрудним знаком «Відмінник енергетики України», грамотою Міністерства палива та енергетики України, неодноразово заохочувався ПрАТ «Укргідроенерго» та філією. Усі ці професійні здобутки, були б неможливі без підтримки коханої дружини, Тетяни Василівни Пащенко, дочок Юлії і Катерини та обожнюваних онучок.

Від імені колективу ПрАТ «Укргідроенерго» вітаємо ювіляра зі святом! Бажаємо завжди залишатися таким же уважним, життєрадісним, креативним та цілеспрямованим. Зичимо міцного здоров’я, добробуту та натхнення до нових досягнень в сфері гідроенергетики!

 

Поділитися: