Все буде Україна!

Представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні Міжвідомчої комісії

Представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні Міжвідомчої комісії

05-07-2018
3 липня у Державному агентстві водних ресурсів України відбулось засідання учасників водогосподарського комплексу, під час якого узгодили режими роботи водосховищ.

За прогнозом Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у липні 2018 року очікується в середньому 610 м³/с (62 % від норми). В умовах такої водності річки, Київське, Канівське, Кам’янське і Дніпровське водосховища працюватимуть на притокових витратах води, а Кременчуцьке та Каховське – в режимі поступового економічного спрацювання.

У разі зміни обсягів стоку Дніпра (нижче або вище від прогнозованого) або погіршення якості води на каскаді водосховищ оперативна робоча група розглядатиме режими роботи водосховищ на позачерговому засіданні Міжвідомчої комісії.

За рахунок формування в останні дні червня дощового паводку на річках басейну Дністра, середній добовий приплив води до Дністровського водосховища збільшився в 10 разів – від 180 м³/с до 1710 м³/с. Максимальна витрата паводку на Дністрі, за оперативними даними, спостерігалася 30 червня і становила 1 870 м³/с.

За довгостроковим прогнозом за липень 2018 року середній приплив води у створі Дністровської ГЕС, за нормального розвитку гідрометеорологічних процесів, передбачається у межах 130 – 210 м³/с, що відповідає 51 % норми та 71 % забезпеченості.

зображеннязображеннязображення

Фото Державного агентства водних ресурсів України

Поділитися: