Все буде Україна!

Ухвалено рішення про затвердження детального плану територій в м. Вишгород

Ухвалено рішення про затвердження детального плану територій в м. Вишгород

03-07-2018
3 липня на сесії Вишгородської міської ради було ухвалено рішення про затвердження детального плану територій у м. Вишгород (Київська область) площею 221,45 га.

Згідно з архітектурно-планувальним рішенням  метою розроблення детального плану є виділення земель енергетики та  створення зон обмеженого користування.

Варто зазначити, що найзначнішою  галуззю промисловості міста є виробництво електроенергії, тому велику частину площі проектування займають землі енергетики, на яких розміщується ПрАТ «Укргідроенерго», у тому числі і філія «Каскад київських ГЕС і ГАЕС».

зображення

«Починаючи з 60-х років для будівництва містоутворюючого та бюджетоутворюючого підприємства  - філія «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС», фактично було виділено земельні ділянки. Законодавство з роками змінювалось і там були побудовані певні споруди, які утримують напірний фронт води  і є необхідними для вироблення електричної енергії. Попередні роки  земельні ділянки не були оформлені  в постійне користування. Згідно з Законом України  «Про здійснення містобудівної діяльності» п.3 ст.24 регламентує, що містобудівна і земельна документація мають бути узгоджені одна з одною», - зауважив заступник начальника відділу майнових відносин та корпоративних прав Олександр Гречко.

зображення

Відтак ухвалення рішення про затвердження детального плану територій в м. Вишгород дало можливість ПрАТ «Укргідроенерго» продовжити процес оформлення землі енергетики.

«Наразі філія «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» займається оформленням землекористування, мова йде про землі державної форми власності, які мають бути призначені як землі енергетики. На сьогоднішній сесії був затверджений детальний план. Далі, відповідно до процедури, ми займатимемося землевпорядною документацією, аби продовжити процес оформлення права користування земельними ділянками. В результаті землі державної власності, які знаходяться на балансі філії «Каскад Київських ГЕС та ГАЕС», будуть повністю оформлені як землі енергетики і призначенні для діяльності по виробництву електричної енергії»,  -  зазначив  директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Ярослав Касьянюк.

З відповідними рішеннями та протоколом засідання можна ознайомитися на сайті Вишгородської міської ради.

Поділитися: