Все буде Україна!

Як енергетикам співпрацювати з ВНЗ? – шукаємо спільне рішення

Як енергетикам співпрацювати з ВНЗ? – шукаємо спільне рішення

16-04-2019
15 квітня в Києві найбільші енергетичні компанії України обговорювали ключові проблеми та напрацьовували спільні рішення можливої співпраці з вишами на Відкритому майданчику, присвяченому галузі енергетики.

Участь у заході взяли представники Укргідроенерго, Енергоатому, Укренерго, ДТЕК, Української інженерно-педагогічної академії, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Спілки геологів України та Молодіжної Енергетичної Спільноти.

На початку заходу відбулася презентація першого в Україні Центру Експертизи у галузі Енергетики, який був започаткований Центром "Розвиток КСВ" у 2018 році. На сьогодні головною метою Центру є створення майданчику для взаємодії студентів, викладачів і представників бізнесу задля обміну досвідом, налагодження співпраці та розширення кадрових можливостей.

Зустріч проходила у форматі World Café (Світове кафе). Представники вищих навчальних закладів, енергетичних компаній та спільнот групами напрацьовували форми співробітництва, обговорювали види активностей та формували свої очікування за такими темами: роль університетів в енергетиці майбутнього,  співпраця малого, середнього бізнесу й великих енергетичних компаній з університетами, роль вишів у інноваціях в енергетиці, глобальна співпраця з розвитку енергетики.

Після довгого мозкового штурму групи сформували свої тези та презентували їх аудиторії. Серед основних меседжів, котрі було сформовано: необхідність створення каналу комунікації бізнесу з вишами  за допомогою створення спільної стратегії, залучення держави до комунікаційного ланцюга між бізнес-структурами та ВНЗ, створення незалежного центру координації задля співпраці. Представники Укргідроенерго закцентували увагу на важливості форм партнерства та виокремили основні активності, серед яких спільна розробка технічних завдань, написання тематичних робіт, проведення конференцій та круглих столів, проведення цільових програм обміну досвідом, робота з галузевими журналами.

«Давайте разом розвивати синергію бізнесу та вищої освіти в Україні»,- підсумувала наприкінці керівниця експертної організації Центр “Розвиток КСВ” Марина Саприкіна.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: