Все буде Україна!

Укргідроенерго поглиблює співпрацю зі Словенією

Укргідроенерго поглиблює співпрацю зі Словенією

17-04-2019
До Укргідроенерго з робочим візитом завітала словенська компанія Rico. Метою зустрічі стало обговорення співпраці щодо розвитку та будівництва перспективних енергетичних проектів в Україні.

Розпочали свій візит словенські колеги 15 квітня з відвідин Новодністровська, де ознайомились з найамбітнішим проектом сучасної України – Дністровською ГАЕС.  Представники компанії Rico оглянули гідроакумулюючу електростанцію, взяли участь в українсько-словенській конференції з місцевими громадами та у семінарі-дискусії, присвяченому реконструкції енергооб’єктів. Під час перебування на Дністровській ГАЕС колеги-промисловці також поділилися з українськими енергетиками досвідом Словенії щодо зведення ГЕС на річці Сава, зокрема напрацюваннями компанії в проектуванні та будівництві каскаду, що складається із 5 гідроелектростанцій.

17 квітня делегація Rico завітала до апарату управління Укргідроенерго, де під головуванням генерального директора Rico Янеза Шкрабеца та генерального директора Укргідроенерго Ігоря Сироти, представники Укргідроенерго ознайомили словенських колег з перспективними планами будівництва нових гідротехнічних об’єктів, програмою реконструкції ГЕС компанії, а також поділилися досвідом щодо впровадження нових рішень під час реконструкції гідроенергетичних об’єктів. В свою чергу представники словенської сторони презентували свої проекти та комплексні рішення у галузях енергетики, охорони довкілля та рекреації на об’єктах гідроенергетики.

Робочий візит поглибив відносини між словенською та українською компаніями, сприяв закріпленню професійних контактів, допоміг ознайомитись з сучасними  тенденціями та виробничими потужностями європейських та українських енергетиків, перейняти досвід колег щодо роботи із місцевими громадами у місцях присутності промислових об’єктив, регулювання екологічного стану довкілля та впровадження проектів щодо очищення водних басейнів.

Раніше ми повідомляли, що українські гідроенергетики побували у м. Любляна, де вивчили напрацювання компанії «Rico» в проектуванні та будівництві каскаду,на річці Сава.

Довідка:

Riko – провідна словенська компанія, яка здобула міжнародне визнання у сфері розробки, проектування важливих комплексних рішень та будівництва ефективних та екологічних інфраструктурних проектів у різних галузях, таких як енергетика, охорона довкілля та логістика. 

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: