Все буде Україна!

Модернізовані гідроагрегати Кременчуцької ГЕС вдало пройшли перевірку регулюванням частоти енергосистеми

Модернізовані гідроагрегати Кременчуцької ГЕС вдало пройшли перевірку регулюванням частоти енергосистеми

18-04-2019
15-16 квітня 2019 року на Кременчуцькій ГЕС Укргідроенерго проводили перевірку участі гідроагрегатів №7,№8,№9 третього блоку в первинному та вторинному регулюванні частоти енергосистеми.

Працівники Кременчуцької станції разом з представниками Укренерго, Емерсон, EPRA, DMCC Engineering та JT Systems перевірили та підтвердили роботу гідроагрегатів, які проходили випробування в регулюванні частоти енергосистеми у відповідності до вимог нормативних документів України та ENTSO-E, Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії.

Нагадаємо, що Кременчуцька ГЕС, потужністю 639 МВт, має дванадцять вертикальних поворотно-лопатевих агрегатів, п’ять з яких вже пройшли модернізацію. Гідроагрегати №2,№3 було реконструйовано за власні кошти Укргідроенерго. Гідроагрегати №7,№8,№9 реабілітовано за допомогою співфінансування МБРР, ЄБРР та ЄІБ.

Також 14 березня у Харкові було підписано контракт на модернізацію турбін й генераторів Кременчуцької ГЕС на суму 1,27 млрд гривень. У межах угоди передбачена модернізація турбіни й генератора гідроагрегатів № 4 та №5, що дасть можливість збільшити потужність кожного агрегату з 57,2 МВт до 60 МВт та подовжити термін їх експлуатації щонайменше на 40 років.

Прес-служба Укргідроенерго 

Фотогалерея

Поділитися: