Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Сергій Бородаєнко

Видатні імена української гідроенергетики: Сергій Бородаєнко

18-04-2019
18 квітня 2019 року відзначає ювілей – 70 років, колишній директор «Каховської ГЕС імені П. С. Непорожнього» ПрАТ «Укргідроенерго» - Сергій Вікторович Бородаєнко.

Продовжуємо серію публікацій про видатних фахівців, котрі своєю щоденною наполегливою працею дають комфорт та затишок у кожен дім та створюють історію української гідроенергетики. Сьогодні розповімо про людину, котра присвятила своє життя плідній праці на Каховській ГЕС - Сергія Бородаєнка.

Народився Сергій Вікторович 18 квітня 1949 року в місті Запоріжжя.

Свою трудову діяльність розпочав в 1966 році учнем електромонтера електротехнічної лабораторії на  Каховській ГЕС.

В 1970 році, після проходження військової служби, повернувся на Каховську ГЕС. Працював електромонтером, електрослюсарем, начальником зміни електричного цеху, начальником зміни ГЕС, начальником виробничо-технічного відділу. Без відриву від виробництва закінчив у 1971 році Новокаховський електромеханічний технікум, а в 1977 році Одеський технологічний інститут.

 З квітня 1997 року Сергій Вікторович працював директором Каховської ГЕС. Під його керівництвом була організована стабільна, безаварійна робота гідроелектростанції. Розпочалась і успішно проводилась  реконструкція і заміна застарілого обладнання.

За високу професійну майстерність, зразкове ставлення до праці, уміле керівництво персоналом Сергій Вікторович нагороджувався Грамотами та заохочувався правлінням ВАТ “Укргідроенерго”. У 2001 році йому присвоєно звання  “Заслужений енергетик України”.

Обирався до складу виконавчого комітету міста Нова Каховка.

Трудову діяльність на Каховській ГЕС закінчив у березні 2013 році та вийшов на пенсію.

Увесь колектив Укргідроенерго щиро вітає ювіляра з прекрасною датою. Бажаємо підтримувати відмінне здоров’я, досягати поставлених цілей і радіти кожному дню! Вічної молодості та доброти серцю, здійснення всіх планів та сподівань!

Прес-служба Укргідроенерго

 

 

Поділитися: