Все буде Україна!

Як гідроенергетики та їх родини готуються до великодніх свят? (Відео)

Як гідроенергетики та їх родини готуються до великодніх свят? (Відео)

26-04-2019
Напередодні Великодня, найбільш очікуваного свята серед християн, до Укргідроенерго завітали майстри-писанкарі, котрі провели для співробітників та їх дітей захоплюючий майстер-клас по розпису пряників та великодніх яєць. Учасники майстер-класу дізналися про зміст закодованих символів, які використовували наші пращури при виготовленні писанок.

Леся Турукіна – майстриня-писанкарка – не лише навчила присутніх мистецтву розпису медового пряника та виготовлення крапанки, а й розповіла учасникам заходу про українські великодні традиції та силу віри в рукотворні обереги.

На відміну від писанок та дряпанок, процес створення крапанки можна з легкістю повторити вдома, навчити друзів та родичів. Принцип виготовлення полягає в поступовому нанесенні шарів фарби: спочатку яйце фарбують одним кольором, наносять краплі гарячого воску та згодом занурюють у фарбу другого кольору. Особливістю цього виду розпису великодніx яєць є ретельний підбір кольорів, для цього існує спеціально визначений порядок фарбування. Товариство планує й надалі відроджувати та популяризувати українські народні звичаї, адже повага до традицій є основою нації.

Також працівники компанії поділилися своїми великодніми традиціями, які існують у їхніх родинах.

Деталі у нашому сюжеті.

Поділитися: