Все буде Україна!

Ярослав Касьянюк: Весняне водопілля розпочалось, проте на Київській ГЕС ситуація повністю контрольована

Ярослав Касьянюк: Весняне водопілля розпочалось, проте на Київській ГЕС ситуація повністю контрольована

18-03-2024
Uhe
Березень характерний для гідроенергетики початком весняного водопілля. Про підготовку до цього періоду Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС розповідає директор філії Ярослав Касьянюк.

Чи завершились підготовчі роботи по проходження весняного водопілля Каскадом Київських ГЕС і ГАЕС?

 - Останнім часом через кліматичні зміни  у гідроенергетиків значно скоротилися терміни підготовки до весняного водопілля. Але попри всі виклики воєнного часу під час проходження опалювального сезону ми активно готувались  до його проходження. Наразі на гідроелектростанції завершені всі підготовчі роботи. 

- Які роботи проведено? 

- Ми здійснювали ретельну перевірку та ремонти гідротехнічних споруд й іншої важливої інфраструктури на станції. Постійно моніторимо рівень води у водосховищах й відпрацьовуємо порядок дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Також активно співпрацюємо з органами місцевої влади та відповідними структурами для стабільної роботи ГЕС під час пропуску весняної повені 2024 року.

- Водопілля розпочалось, і яке воно в порівнянні з минулорічним?

- Так. Весняне водопілля вже розпочалося. Але порівняно з минулим роком, коли ми спостерігали значну приточність води ще під час нетипового зимового паводку, великої води не прогнозується.

- У деяких ЗМІ і соцмережах шириться інформація, що через холості скиди Київської ГЕС підтоплено території. Прокоментуйте, будь ласка?

- Київська ГЕС працює у штатному режимі забезпечуючи енергосистему балансуючими потужностями. Рівень води у Київському водосховищі знаходиться в проєктних межах.   Жодних холостих скидів Київською ГЕС не здійснюється. Ми працюємо по природному притоку.

Наші фахівці цілодобово дбають про те, аби мінімізувати можливі наслідки підтоплень об'єктів господарювання та інфраструктури під час пропуску весняного водопілля. Ситуація повністю контрольована.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: