Все буде Україна!

ЄБРР продовжуватиме надавати допомогу у відновленні ГЕС Укргідроенерго

ЄБРР продовжуватиме надавати допомогу у відновленні ГЕС Укргідроенерго

20-12-2023
Реконструкція
19 грудня під головуванням заступниці Міністра фінансів України Ольги Зикової та директора ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне відбувся щорічний перегляд кредитного портфеля проєктів Європейського банку реконструкції та розвитку, участь у якому взяли фахівці Укргідроенерго.

Сторони обговорили ключові заходи та результати роботи за чинним проєктом «Реабілітація гідроелектростанцій», який діє з 2012 року та запланували перелік заходів на 2024 рік.

Також учасники розглянули стан підготовки проєкту «Аварійне відновлення гідроелектростанцій», згідно з яким планується залучення кредитних коштів ЄБРР та Уряду Італії. Мета  проєкту – відновити та підвищити експлуатаційну надійність, а також та забезпечити ефективну та безаварійну роботу обладнання на гідроелектростанціях Укргідроенерго, які постраждали внаслідок військової агресії російської федерації.

Нагадаємо, що 21 червня 2023 року між ЄБРР, Урядом України та Укргідроенерго було підписано меморандум щодо спільної підготовки проєкту екстреного відновлення ГЕС.

Пресслужба Уергідроенерго

Поділитися: