Все буде Україна!

Енергетичний курс: гідроенергетики долучилися до обговорення актуальних тенденцій галузі та планів на майбутнє

Енергетичний курс: гідроенергетики долучилися до обговорення актуальних тенденцій галузі та планів на майбутнє

21-12-2023
Uhe
Представники Укргідроенерго взяли участь у щорічних загальних зборах Громадської спілки «Міжнародна рада з великих електроенергетичних систем СІГРЕ в Україні».

Під час заходу керівництво СІГРЕ-Україна проінформувало про результати роботи в 2023 році, активну співпрацю з НКРЕКП, Міненерго та РНБОУ. Зокрема, рекомендації експертів спілки були включені в рішення Ради Нацбезпеки та Оборони «Щодо додаткових заходів із посилення стійкості функціонування енергетичної системи та підготовки національної економіки до роботи в осінньо-зимовий період 2023/24 року».

Заступник директора департаменту з управління персоналом та соціальними питанням  Укргідроенерго Сергій Кучер, який на громадських засадах є керівником робочої групи СІГРЕ з управління попитом,  зазначив, що в 2023 році робоча група завершила дослідження  потенціалу впровадження заходів управління попитом для ОЕС України і презентував основні результати дослідження.

В ході дискусії було обговорено  актуальні питання роботи енергосистеми України в контексті приєднання до ENTSO-E. Акцентовано увагу на необхідності актуалізації нормативно-технічної бази і технічних стандартів, гармонізованих зі стандартами ЄС, а також на тому, що країні необхідна технічна політика розвитку електричних мереж, адаптована  до європейських технологій та стандартів.

Головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський зазначив, що для підтримки паралельної роботи  з ENTSO-E  в Укргідроенерго в 2023 році проводились іспити і переналаштування систем збудження генераторів. Компанія працює з сучасними технологіями і має відповідний досвід. 

За результатами обговорення зборами затверджено план роботи ГС СІГРЕ-Україна на 2024 рік, який, зокрема, передбачає розширення міжнародної активності, та посилення комунікації з органами державної влади.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: