Все буде Україна!

З днем народження місто тисячі джерел!

З днем народження місто тисячі джерел!

28-02-2024
Уге
Сьогодні, 28 лютого, українське місто Нова Каховка відзначає 72-гу річницю з дня заснування.

На запрошення Новокаховської міської військової адміністрації директор і співробітники Каховської ГЕС долучились до онлайн марафону. Під час якого новокаховчани, представники влади, установ, підприємств та громадських організацій привітали один одного і громаду з Днем міста, яке вже третій рік знаходиться в окупації.

З вірою у найскоріше звільнення рідного міста директор Каховської ГЕС, Олег Пащенко від імені колективу Укргідроенерго, привітав присутніх і побажав усім мешканцям міста мирного неба, міцного здоров’я, сил і непохитної віри в Перемогу:

«Незважаючи на сумні події, що тривають понад два роки, обстріли, втрати та підступні дії ворогів, через які ми втратили Каховську ГЕС, ми маємо бути мужніми, сильними та незламними, продовжувати працювати та робити свій внесок на шляху до Перемоги.

Як би не було боляче кожен з нас зберігає в серці пам'ять про квітучі вулиці нашого міста, про чисте небо та про славетну річку Дніпро.

Все це повернемо, відбудуємо та відновимо! Ми вдячні нашим Збройним Силам України, усім захисникам і захисницям, які боронять нашу незалежність. Вічна слава полеглим, що відали найцінніше – своє життя!

Ми не сидимо склавши руки. Питання відновлення Каховської ГЕС актуальне і важливе, та підтримується на державному рівні. Перший етап проєктних робіт вже завершено. Він про Підготовчі роботи для відбудови Каховського гідровуза, а також про проєктування та будівництво підпірної споруди у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС. Другий етап з обстеження, демонтажу зруйнованих споруд та конструктивів, розроблення проєкту будівництва ГЕС, а також будівництва споруд роспочнеться відразу після звільнення територій

Попереду багато роботи, але ми зможемо подолати всі труднощі, об’єднавшись і стоячи пліч о пліч здолати ворога і повернути своє рідне місто.»

Співробітники Каховської ГЕС в різних містах і країнах долучаються до акції підтримки України, ЗСУ, рідного міста та рідних людей в окупації. Разом з іншими нагадують всьому світу, що Нова Каховка -  це Україна! Була, є і буде. Так сьогодні фахівчиня Каховської ГЕС в одному з українських міст провела зустріч з громадою на якій розповіла про історію міста Нова Каховка, яка тісно пов’язана з будівництвом Каховської ГЕС у 1950-1959 роках.

Фотогалерея
Уге

Поділитися: