Все буде Україна!

В Укргідроенерго створено комітет з питань гендерної рівності, різноманітності та інклюзивності

В Укргідроенерго створено комітет з питань гендерної рівності, різноманітності та інклюзивності

01-03-2024
презентація
Забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок, створення безбар'єрного середовища, інтеграція ветеранів, співпраця в напрямках забезпечення та дотримання сучасних міжнародних стандартів гендерної рівності – ці питання обговорювали 29 лютого на першому засіданні комітету.

Члени комітету сприятимуть створенню інклюзивної і безбар’єрної корпоративної культури, в якій враховані інтереси всіх людей, незалежно від їхнього походження, статі, віку тощо. Нині до складу комітету увійшли 46 членів та членкинь, серед яких представники та представниці філій та апарату управління компанії.

 «Основною метою діяльності нашого комітету є просування ідей та концепцій гендерної рівності, різноманітності та інклюзивності в Укргідроенерго. Ми працюватимемо над реалізацією національної стратегії інтеграції ветеранів, сприятимемо розширенню економічних можливостей жінок. Окрему увагу буде приділено роботі з протидії дискримінації та гендернозумовленому насиллю, в тому числі шляхом розробки та реалізації відповідних внутрішніх політик, програм та проєктів», - розповідає голова комітету Юлія Толчініна-Бурунська.

Також голова комітету додала, що різноманітні команди працюють краще. Вони приймають більш обґрунтовані рішення, ефективніше співпрацюють один з одним і більше залучені в робочий процес: «Різноманітність та інклюзивність надають істотний вплив на чистий прибуток компанії».

У ході засідання учасники обговорили основні напрямки роботи комітету, співпрацю компанії у реалізації меморандумів з Міністерством економіки України,  USAID Проєкт енергетичної безпеки та ООН Жінки України.

Також було окреслено основні плани на 2024 рік, серед яких: співпраця на місцях з територіальними громадами та НУО в частині підвищення поінформованості спільноти; проведення спільних заходів щодо просування принципів гендерної рівності, різноманітності, інклюзивності та протидії насиллю; виявлення потреб та питань, які вимагають спільного вирішення; розробка та реалізація спільних проєктів.

Окрему увагу у 2024 році буде приділено реалізації програми інтеграції ветеранів в ПрАТ «Укргідроенерго» та роботі у напрямках підтримки сімей ветеранів, юридичної підтримки ветеранів, їх здоров’я та психологічної підтримки, а також їхньої професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та працевлаштування.

Нагадаємо, що напрямок роботи з гендерної рівності  та недискримінації на робочих місяцях в Укргідроенерго ведеться вже 5 років. У 2019 році першими кроками у поглибленні обізнаності з цього питання стало вивчення гендерних перспектив в енергетичному секторі, викликів та можливостей для жінок в контексті зайнятості в енергетичній галузі, а також вигод від зростання частки жінок, зайнятих в енергетиці України за сприяння Проєкту енергетичної безпеки USAID.

Фотогалерея

Поділитися: