Все буде Україна!

«З дитинства я захоплювався електронікою»

«З дитинства я захоплювався електронікою»

05-10-2023
В Укргідроенерго з особливою повагою ставляться до ветеранів-гідроенергетиків, які наполегливою працею розвивали та продовжують розвивати галузь. Сьогодні наша розповідь про людину віддану своїй професії,  висококваліфікованого фахівця у питаннях високовольтних випробувань та вимірювань Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС – Василя Карпенка.

Свій професійний шлях на станції Василь Костянтинович розпочав у 1982 році інженером з високовольтних випробувань в електротехнічній лабораторії на той час ще Каскаді Середньодніпровських ГЕС. Згодом  очолив групу високовольтних випробувань і вимірювань. З 2018 року і до сьогодні очолює дільницю високовольтних випробувань та вимірювань цеху комп’ютерних технологій релейного захисту та зв’язку.

«З дитинства я захоплювався електронікою. Уявляв, як буде працювати електроприлад після довгої, кропіткої праці над ним. Частенько мої батьки знаходили мене з паяльником в руках та купою проводів і електросхем», - з посмішкою згадує Василь Костянтинович. 

Колеги, які працюють пліч-о-пліч вважають, що він професіонал своєї справи та досвідчений керівник. Саме за його участі були проведені  високовольтні випробування та вимірювання статорів та роторів на всіх двадцяти  реконструйованих гідроагрегатах Київської ГЕС. Під його керівництвом проводиться підготовка і проведення високовольтних випробувань і вимірювань основного та допоміжного обладнання на ГЕС та ГАЕС, що забезпечує надійну експлуатацію обладнання гідроелектростанцій.

«Можливо хтось думає, що моя робота іноді рутинна, але я так не вважаю. Коли робота до душі, то виконувати її завжди будеш із великим бажанням та віддачею. Я вважаю себе реалізованим фахівцем. Адже працюю на роботі, яка мені дуже подобається. І навіть пропрацювавши тут  41 рік щодня можу знайти щось цікаве для себе», - розповідає чоловік. 

Василь Карпенко постійно працює над удосконаленням своїх знань. Він настільки захоплений своєю роботою, що з закритими очима може назвати всі показники та шкали, які необхідні при випробуваннях. Свої знання й досвід охоче передає молодим фахівцям. Але своїми досягненнями та великою кількість нагород  ніколи не хизується. Тут реалізує й своє хобі. Яке, до речі, також пов’язане з гідроенергетикою. Чоловік обожнює фотографувати улюблене Київське море та гідроелектростанції.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

 

Поділитися: