Все буде Україна!

За кадром точної роботи: чим займається метролог на гідроелектростанції

За кадром точної роботи: чим займається метролог на гідроелектростанції

10-10-2024
Тетяна Романенко
Щороку 10 жовтня в Україні святкують професійне свято працівників стандартизації та метрології. Їхня робота, на перший погляд, здається непомітною, але є критично важливою для якісної та безперебійної роботи обладнання.

Однією з таких фахівчинь є інженер ІІ категорії групи метрології дільниці високовольтних випробувань та вимірювань цеху комп’ютерних технологій релейного захисту та зв’язку філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Тетяна Романенко.  

Тетяна розпочала свій професійний шлях на станції у 2017 році. Спочатку працювала в хімічній лабораторії, але її завжди цікавили спеціальності,пов’язані з технікою та вимірювальним обладнанням. Тож, коли з’явилася можливість працювати за фахом у групі метрології, вона швидко освоїлася завдяки наполегливому навчанню і підтримці колег.  

«З юності мріяла навчатись у КПІ ім. Сікорського, тож вибір приладобудівного факультету був очевидним, — розповідає Тетяна. — Завжди цікавилась, як працює техніка та різне обладнання».  

Сьогодні Тетяна контролює якість та точність роботи всіх вимірювальних приладів на станції. Вона відповідає за їх вчасне сертифікування, організовує ремонти та налагодження засобів вимірювання, проводить оцінку стану вимірів та метрологічний нагляд. Також займається атестацією випробувального устаткування та експертною оцінкою кількості й якості приладів.  

«У нашій справі важлива не лише технічна підготовка, але й робота з людьми. Адже постійно потрібно координувати свої дії з колегами. Однак найбільше, що вимагає наша робота — це максимальна концентрація. Від нас залежить точність та коректна робота обладнання на станції», — ділиться фахівчиня.  

Попри різноманітні виклики, Тетяна Романенко насолоджується своєю роботою. Її захоплює не лише технічна сторона справи, але й дружній колектив, який підтримує і допомагає у вирішенні найскладніших ситуацій.  

Метрологія на гідроелектростанціях — це гарантія безпеки та ефективності роботи обладнання. Завдяки таким працівникам, як Тетяна Романенко, станції працюють з максимальною точністю та надійністю, що є запорукою стабільної роботи енергосистеми України.

Пресслужба Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: