Все буде Україна!

Запобігти аварійному відключенню: дефіцит потужностей в ОЕС України компенсується гідроелектростанціями

Запобігти аварійному відключенню: дефіцит потужностей в ОЕС України компенсується гідроелектростанціями

17-11-2021
До Міжвідомчої комісії звернулось НЕК «Укренерго» щодо роботи у вкрай складних умовах, викликаних значною втратою потужності на теплових станціях внаслідок аварійності та недостатності вугілля і газу з проханням відкоригувати режим роботи Кременчуцького водосховища з метою збільшення виробництва електроенергії ГЕС.

Для недопущення аварійного відключення споживачів і запобігання виникненню загальносистемної аварії, дефіцит потужностей в ОЕС України компенсується гідроелектростанціями, як єдиним мобільним резервом, що, за рішенням Міжвідомчої комісії, призводить до понадпланового спрацювання водосховищ Дніпровського каскаду ГЕС в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

Враховуючи гідрометеорологічну та водогосподарську обстановку у басейні Дніпра, гідрологічний прогноз на листопад, з метою забезпечення водопостачання споживачів, а також недопущення відключення домогосподарств і запобігання аварійних ситуацій, Міжвідомча комісія відкоригувала режим роботи Кременчуцького водосховища та встановила наступний режим роботи: ГЕС працює у режимі спрацювання; станом на 1 грудня рівень води у Кременчуцькому водосховищі має бути в межах 78,60 м БС.

Нагадаємо, що у жовтні Міжвідомча комісія також коригувала режим роботи Кременчуцького водосховища з показником рівня води 79,30-79,20 м БС станом на 1 листопада.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Як працюють ГЕС та ГАЕС в Україні?

За 9 місяців поточного року Укргідроенерго отримало понад 9 млрд грн прибутку, втім заборгованість перед компанією на ринку загрожує нестачею обігових коштів

Міжвідомча комісія узгодила режими роботи дніпровських та Дністровського водосховищ у листопаді

Поділитися: