Все буде Україна!

Знищення гідрогенерації: росія має за все відповісти   

Знищення гідрогенерації: росія має за все відповісти   

07-06-2024
15:30
Юлія Бурунська
На цьому наголосила Юлія Толчініна-Бурунська, директорка юридичного департаменту Укргідроенерго під час виступу в межах London International Disputes Week. Також вона акцентувала увагу на важливості вчасної та належної фіксації пошкоджень та наданні доказів у судових процесах против країни-агресора.

Укргідроенерго активно готується подавати позови до національних судів України, щодо збитків завданих ракетними атаками, збирає докази та оцінює збитки, включаючи пряму шкоду, втрату прибутку та витрати на захист гідроенергетичних об'єктів.

Незважаючи на складнощі, компанія впевнена у необхідності використання всіх можливих засобів для притягнення росії до відповідальності.

Крім того, судова стратегія Укргідроенерго передбачає звернення до міжнародного інвестиційного арбітражу у звʼязку із знищенням Каховської ГЕС. Відновлення енергетичних об'єктів є пріоритетом.

Нагадаємо, компанія вже подала позов до Європейського суду з прав людини. Українські дипломати та юристи разом із міжнародними партнерами працюють над створенням міжнародного механізму компенсації.

Пресслужба Укргідроенерго 

Поділитися: