Все буде Україна!

Зробити місто зеленішим: гідроенергетики - ініціатори екологічних змін в Кам'янському

Зробити місто зеленішим: гідроенергетики - ініціатори екологічних змін в Кам'янському

09-04-2021
Відповідальне ставлення до навколишнього середовища набуває все більшого поширення серед соціально відповідальних компаній світу. Турбота про довкілля – один із головних принципів, яким керується найбільша гідрогенеруюча компанія країни, Укргідроенерго.

В рамках Стратегії корпоративної соціальної відповідальності Укргідроенерго фахівці Середньодніпровської ГЕС спільно з працівниками СЗШ № 25 в м. Кам’янське провели екологічний захід із висадки кущів та дерев. Із прагненням зробити навколишні території кращими до акції з озеленення долучилися і діти гідроенергетиків.

Мета акції – привернути увагу до питання відновлення екосистеми землі та об’єднання людей довкола цієї проблеми.

«Наразі дуже погіршується стан лісів України. А це призводить, у свою чергу, до повеней та паводків, а також погіршується стан ґрунту та й узагалі має негативний вплив на навколишнє середовище. Для нашої філії, як і для компанії в цілому, важливим аспектом діяльності є турбота про довкілля. Тож, ми й надалі будемо проводити подібні акції», - підкреслив директор філії «Середньодніпровська ГЕС» Вадим Медьєши.

Слідуючи глобальним тенденціям в діяльності екологічного виховання, яке має відбуватися насамперед через освітнє середовище, акція по висаджуванню дерев проходила саме на території школи.

«Це чудова акція. Нам дуже важливо дбати про навколишнє середовище, аби було що залишити по собі майбутнім поколінням. Тільки своїм прикладом та просвітницькими діями ми можемо більше привернути уваги до глобальних проблем. Я дуже дякую філії «Середньодніпровська ГЕС» за таку ініціативу та за те, що обрали саме нашу школу для проведення акції по висаджуванню дерев. Нам дуже приємно, що наші колишні учні не забувають нас та слугують гарним прикладом для своїх діточок у розвитку екологічної свідомості», - зазначила директорка школи Ірина Бесєдіна.

Слід зазначити, що у висадці дерев та кущів брали участь не просто працівники гідроелектростанції, а ще й колишні випускники та батьки дітей, які зараз навчаються в цьому закладі.

«Я закінчив цю школу, тому я вдвічі радий, що долучився до цієї акції. Своїм прикладом ми вчимо молоде покоління дбати про природу та частіше проводити подібні акції», - розповів провідний інженер гідромеханічного цеху Середньодніпровської ГЕС Денис Зеленко.

Загалом під час акції було висаджено 30 кущів бузку та 3 дерева.

Водночас, в рамках проведеного заходу, Середньодніпровська ГЕС долучилась до глобальної екоініціативи «Озеленення Планети», яка пройде 10 квітня. У ході цієї акції планується висадити 1 млн дерев у 100 країнах світу.

У своїй діяльності Укргідроенерго прагне забезпечити захист навколишнього середовища, удосконалювати виробничі процеси, дотримуючись принципів сталого розвитку, інвестувати в природоохоронні заходи. Щороку витрати компанії на охорону навколишнього природного середовища впевнено зростають. Товариство й надалі буде підтримувати екологічні ініціативи сучасних екорухів та всебічно долучатися до різних соціально значущих заходів.

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Читайте також: 

Середньодніпровська ГЕС: виклики, здобутки та плани 

На Середньодніпровській ГЕС введено в експлуатацію верхню секцію затвору №8 

Середньодніпровська ГЕС збільшує свої виробничі потужності

Фотогалерея

Поділитися: