Все буде Україна!

На Середньодніпровській ГЕС введено в експлуатацію верхню секцію затвору №8

На Середньодніпровській ГЕС введено в експлуатацію верхню секцію затвору №8

14-12-2020
На Середньодніпровській ГЕС продовжуються роботи, спрямовані на підвищення надійності експлуатації водозливної греблі. Днями на станції в проліт №8 водозливної греблі була встановлена верхня секція затвору.

Збирання секції затвору виконали фахівці Консорціуму "НВО "Укргідроенергобуд" із залученням субпідрядної організації - ТОВ "Дніпродзержинськ СГЕМ".

Секції затвору пройшли успішні двохетапні випробування, які проводились з залученням фахівців спеціального проєктного та конструкторсько-технологічного бюро «Запоріжгідросталь».

Варто зазначити, що основний затвор №8 Середньодніпровської ГЕС експлуатується з 1963 року. Його заміна підвищить надійність гідроспоруди та сприятиме її безпечній експлуатації.

Нагадаємо, марки верхньої секції затвору прибули на філію у середині вересня та були перенесені на лівобережний монтажний майданчик для подальшого проведення монтажних робіт. 

Як повідомлялося раніше, на Середньодніпровській ГЕС вже реконструйовано шість із восьми гідроагрегатів. Наразі триває реконструкція гідроагрегатів №1 та №2 та виконуються роботи з оновлення гідротехнічних споруд.

Довідка: Реконструкція гідроагрегатів №1та №2 Середньодніпровської ГЕС – частина масштабного проєкту «ГЕС Укргідроенерго. Реконструкція. ІІ черга». Проєкт реабілітації гідроелектростанцій Укргідроенерго започатковано 1996 року. Перший його етап був реалізований у 1996-2005 рр. Другий триватиме до 2024 року. Метою проєкту є реконструкція гідроагрегатів компанії зі встановленням нових систем управління і захисту, систем збудження, регуляторів швидкості, високовольтних вимикачів, вимірювальних трансформаторів та іншого обладнання.

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Читайте також: 

Середньодніпровська ГЕС збільшує свої виробничі потужності 

Вадим Медьєши: стан комплексу гідротехнічних споруд Середньодніпровської ГЕС забезпечує необхідний рівень їх надійності та безпеки

 Середньодніпровська ГЕС відзначає своє 55-річчя

 

Фотогалерея

Поділитися: