Все буде Україна!

Валентин Гвоздій: Закон 3587-IX має потенціал у покращенні корпоративного управління

Валентин Гвоздій: Закон 3587-IX має потенціал у покращенні корпоративного управління

19-03-2024
Валентин Гвоздій
Голова Наглядової ради Укргідроенерго наголосив на значенні прийнятого закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління», акцентувавши на важливості впровадження стандартів прозорості для державного сектору економіки, в тому числі для енергетичної галузі.

Закон підтверджує зобов’язання України досягати вищих стандартів управління відповідно до принципів ОЕСР та ЄС, відкриває нові можливості для зміцнення незалежності наглядових рад.

"Цей закон є кроком вперед у реформуванні корпоративного управління та державного сектору економіки. Він закладає основу для зміцнення незалежності наглядових рад та підвищення рівня корпоративного управління в державних компаніях", – зазначив Валентин Гвоздій під час онлайн зустрічі в Energy Club. 

Крім того, він звернув увагу на необхідність належної імплементації закону, зокрема в частині розробки та ухвалення Урядом відповідних підзаконних актів.

"Ми позитивно ставимося до змін, але маємо впевнитися, що нове законодавство працюватиме на благо української економіки, не створюючи додаткових перешкод для її розвитку. Найбільшим ризиком є потреба у досить стислі терміни прийняти значну кількість підзаконних нормативних актів, для того, щоб новий закон міг повністю реалізувати свій потенціал",  зазначив пан Гвоздій.

Голова Наглядової ради Укргідроенерго висловив сподівання, що у співпраці з Урядом та відомствами можна буде доопрацювати всі необхідні питання таким чином, щоб новий закон ефективно слугував інтересам України, сприяючи її сталому розвитку та забезпеченню енергетичної безпеки країни.

Також, він висловив намір ініціювати зустріч з головами наглядових рад інших стратегічних підприємств енергетичного сектору, щоб обговорити спільну позицію та координувати зусилля в реалізації нового закону. Валентин Гвоздій закликав до більшої залученості компаній в процес розробки базових документів, наголошуючи на необхідності практичного підходу та комунікації між Урядом та енергетичним сектором.

Варто відзначити, що майже половина особливо важливих для економіки України державних компаній є представниками енергетичного сектору.
"Ми маємо спільно працювати, аби гарантувати, що новий закон буде виконуватися ефективно, враховуючи реальні потреби та виклики, з якими ми зіштовхуємося", – підсумував пан Гвоздій.

 

Поділитися: