Все буде Україна!

«Безперебійна робота станції залежить від справності кожної деталі»

«Безперебійна робота станції залежить від справності кожної деталі»

21-02-2023
Продовжуємо серію публікацій про професії   у гідроенергетиці. Сьогодні познайомимо вас з інженером з організації експлуатації та ремонту Київської ГАЕС Ігорем Лозою, який уже понад десять років працює на філії.

«В дитинстві я, як і більшість хлопчиків, любив щось конструювати. Я виріс у родині інженерів, тому можна сказати ще до дитячого садочка бачив креслення. Для мене професія інженера була ще тоді надзвичайно цікавою, адже вона дозволяє поєднувати наукові знання з технікою. Мій батько за освітою енергетик, брат закінчив КПІ за механічною спеціальністю, а мама конструктор - малювала креслення на заводі інституту колоїдної хімії та хімії води. Тому вибір професії був очевидним», - розповідає Ігор.

Чоловік закінчив Національний аграрний університет за спеціальністю електрифікація сільського господарства. По закінченню навчання почав працювати електрослюсарем з обслуговування кранів Київської ГЕС. Згодом отримав посаду інженера з організації експлуатації та ремонту Київської ГАЕС.

«Безперебійна робота станції залежить від справності кожної деталі. Тому у нас чіткий контроль за термінами експлуатації обладнання. Ми працюємо на випередження. Особливо зараз, коли від нас залежить наявність світла у домівках українців», - зазначає Ігор Лоза.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: