Все буде Україна!

Богдан Сухецький: «Укргідроенерго несе навантаження з балансування енергосистеми, втрачаючи оборотні кошти через значні затримки платежів»

Богдан Сухецький: «Укргідроенерго несе навантаження з балансування енергосистеми, втрачаючи оборотні кошти через значні затримки платежів»

29-07-2021
Дані фінансового звіту Укргідроенерго за І півріччя 2021 року не відображають реальну ситуацію в компанії.

«Затримка із затвердженням фінансового плану Укргідроенерго на 2021 рік, що був ухвалений лише у травні, призвела до вимушеного призупинення фінансування інвестпрограми у першому півріччі, збільшенню податкових відрахувань та призупиненню тендерних процедур», - коментує в.о.генерального директора Укргідроенерго Богдан Сухецький.

В той же час особливі умови роботи енергосистеми змусили компанію максимально «виходити» на балансуючий ринок, що у свою чергу значно збільшило заборгованість НЕК "Укренерго" перед Укргідроенерго до 2,5 млрд грн. Затримка розрахунків на цьому сегменті ринку сягає до 8-9 місяців, що критично зменшує обігові кошти компанії.

Ще один вагомий фактор, що згодом у розрізі року нівелює високу прибутковість першого півріччя – це низька водність літньо-осіннього періоду.

В цілому компанія в першому півріччі виконала усі зобов’язання по обов’язковим платежам в бюджет і сплатила дивіденди у повному обсязі.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота: «Синтез енергії води та енергії сонця створить високоманеврові й швидкодіючі резерви для Об’єднаної енергосистеми України»

Богдан Сухецький: «Проєкт з будівництва систем накопичення електроенергії, який реалізує Укргідроенерго, сприятиме успішній інтеграції ОЕС до ENTSO-E»

ICIS: Державна гідроенергетична компанія України націлена на розширення потужностей в умовах наближення дати запланованої інтеграції з ENTSO-E

Поділитися: