Все буде Україна!

Богдан Сухецький «Через ракетні обстріли стратегія Укргідроенерго переорієнтувалася з розвитку на відновлення: змінюємо обладнання, робимо його більш захищеним та автономним»

Богдан Сухецький «Через ракетні обстріли стратегія Укргідроенерго переорієнтувалася з розвитку на відновлення: змінюємо обладнання, робимо його більш захищеним та автономним»

08-08-2024
Уге
Внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну енергетичний сектор зазнав прямих збитків та непрямих фінансових втрат на суму $56,5 млрд, тоді як потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об'єктів за принципом «Відбудувати краще, ніж було», становлять $50,5 млрд. Таку оцінку станом на травень цього року зроблено в KSE Institute.

Презентація результатів дослідження була проведена за участю представників найбільших енергетичних компаній України, зокрема Богдана Сухецького, заступника генерального директора з комерційної діяльності «Укргідроенерго».

У своєму виступі Богдан Сухецький зазначив, що, незважаючи на значні зусилля з відновлення, державні компанії залишаються під навантаженням зобов'язань ПСО (постачання енергії населенню за пільговими цінами). Він підкреслив, що Укргідроенерго підтримує лібералізацію ринку, ми повинні рухатись до цього, але всі повинні бути в рівних умовах.

Для Укргідроенерго надважливою задачею є відновлення гідрогенеруючих потужностей, що ускладнюється численними викликами через ракетні удари та руйнування, які тривають і надалі. Богдан Сухецький зазначив, що зараз компанія працює над проєктними рішеннями, які дозволять посилити безпеку об'єктів, замінити старе обладнання на більш захищене та автономне:
«Всі наші станції зазнали атак, загалом по об’єктам компанії було випущено понад 120 ракет. Спочатку удари були по допоміжному обладнанню, по трансформаторам, по системам зв’язку. Ситуація з руйнуванням Каховської ГЕС і слабка реакція світової спільноти на цю подію, розв’язала руки агресору і він далі продовжив бити безпосередньо по станціям. Після обстрілів нам, щоб збалансувати рівні води у всіх водосховищах та уникнути катастрофічних наслідків, довелося відкривати затвори. Зараз стратегія компанії переорієнтувалася з розвитку на відновлення: змінюємо обладнання, робимо його більш захищеним та автономним. Я вражений тим, як наші енергетики можуть швидко приймати раціональні й ефективні рішення у таких складних умовах. Їх професіоналізм і відданість справі дозволяють нам не лише відновлювати пошкоджені об'єкти, але й вдосконалювати їх, впроваджуючи нові технології та підходи для забезпечення більшої безпеки та автономності нашої енергосистеми. Це прагнення до інновацій та неймовірна сила духа наших енергетиків вселяє впевненість у тому, що ми зможемо подолати всі труднощі і зробити енергетичну галузь ще сильнішою».

Пресслужба Укргідроенерго 

Фотогалерея
Уге

Поділитися: