Все буде Україна!

Роль бізнесу у євроінтеграційних процесах: нові можливості та виклики для розвитку

Роль бізнесу у євроінтеграційних процесах: нові можливості та виклики для розвитку

09-08-2024
Міндовкілля
Гідроенергетики долучилися до обговорення ключових питань екологічної політики та співпраці між державними органами і бізнесом в рамках євроінтеграційних прагнень України.

Захід «Міндовкілля і бізнес: разом до євроінтеграції» став важливим кроком у налагодженні співпраці між державними структурами та бізнесом та мав на меті посилити зв’язки між основними кліматичними стейкхолдерами та міжнародними організаціями для ефективного впровадження кліматичної політики України, узгодженої з європейським законодавством.

Учасники обговорили відновлення звітування в рамках системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (МЗВ), що було призупинено відповідно до Закону України «Про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни».

В рамках заходу також було проведено стратегічні сесії, які передбачали обговорення питань відновлення обов’язкового звітування в рамках системи МЗВ, розширення переліку діяльності, що охоплені системою, та синхронізації національної системи з європейською.

Форум став важливою платформою для обміну досвідом та напрацювання спільних рішень, спрямованих на підвищення екологічної свідомості та відповідальності бізнесу в Україні. Учасники заходу дійшли згоди, що лише спільними зусиллями можливо досягти високих стандартів екологічної безпеки та сталого розвитку.

Відповідальність за довкілля є пріоритетом діяльності Укргідроенерго: від модернізації гідроелектростанцій до впровадження інноваційних рішень для збереження водних ресурсів і біорізноманіття. Компанія прагне поєднати виробництво електроенергії з турботою про навколишнє середовище, щоб забезпечити стабільний розвиток України без шкоди для природи.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: