Все буде Україна!

Cтарт кар’єри в енергетиці. Гідроенергетики обговорили професійні можливості жінок в галузі

Cтарт кар’єри в енергетиці. Гідроенергетики обговорили професійні можливості жінок в галузі

25-06-2021
22 червня фахівці Укргідроенерго долучилися до обговорення кар’єрних перспектив жінок в енергетиці, взявши участь в онлайн конференції з учасницями програми «Rising Stars in Energy».

«Rising Stars in Energy» – це програма лідерства для студенток, які навчаються на енергетичних або дотичних до енергетики спеціальностях. Програма проводиться в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці», що реалізується Центром «Розвиток КСВ» за підтримки USAID.

Під час конференції йшлося про гендерні перспективи в енергетичному секторі, виклики та можливості для жіноцтва в контексті зайнятості в енергетичній галузі, а також вигоди від зростання частки жінок, зайнятих в енергетиці України.

У ході зустрічі заступник директора департаменту з управління персоналом та соціальних питань Укргідроенерго Сергій Кучер розповів учасницям програми про підтримку професійного розвитку жінок в гідроенергетиці.

«Гендерна рівність у будь-якій галузі є передумовою розвитку і позитивних змін. Укргідроенерго успішно розвінчує усталені стереотипи про гідроенергетику як виключно чоловічу сферу. Компанія  всіляко сприяє просуванню політики гендерної рівності у галузі та враховує потреби й інтереси жінок під час формування стратегії свого розвитку. Сьогодні в компанії жінки успішно працюють і на рядових і на керівних посадах. Ми повною мірою розкриваємо потенціал молодих фахівчинь та значну увагу приділяємо їх професійному розвитку, відкриваючи широкі кар’єрні можливості», - зазначив Сергій Кучер.

Під час фінальної конференції, яка відбулася 24 червня, учасниці програми захищали свої проєкти, після чого авторитетне журі обрало 7 амбасадорок напряму енергетики, які особисто реалізовуватимуть  свої проєкти упродовж 2021 року.

Варто зазначити, що Укргідроенерго забезпечує рівні права для жінок та чоловіків, які працюють в компанії, впроваджує підходи до управління персоналом, що унеможливлюють будь-які прояви дискримінації та насильства за ознакою статі, підтримує професійне зростання та підвищення кваліфікації в рівній мірі жінок та чоловіків, підвищує рівень привабливості компанії як соціально відповідального роботодавця, який дотримується принципів непорушення прав людини та запобігання дискримінації у будь-яких її проявах.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Укргідроенерго взяла участь у презентації освітнього буклету «Твоє майбутнє в електроенергетиці» 

Укргідроенерго бере участь в освітньому проєкті профорієнтаційного розвитку дітей та молоді 

Укргідроенерго долучається до розробки Карти професій в енергетиці

 

 

 

Фотогалерея

Поділитися: