Все буде Україна!

Десять в’єтнамських водосховищ досягли «мертвого рівня»

Десять в’єтнамських водосховищ досягли «мертвого рівня»

17-05-2023
У квітні та на початку травня тривалі інтенсивні хвилі спеки на значній території країни призвели до значного збільшення споживання електроенергії.

Згідно з опублікованим звітом В'єтнамської електроенергетичної групи (EVN), рівень води у водосховищах наразі нижчий за середньорічні показники, а 10 водосховищ знаходяться на рівні, близькому до «мертвого рівня».

Як повідомляє Vietnam News, незважаючи на те, що спека на початку травня в північному регіоні тривала лише кілька днів, вона призвела до дуже високих рівнів навантаження на енергосистему.

Прогноз на травень, червень і липень вказує на те, що північний регіон увійде в піковий період спекотної погоди, в результаті чого споживання електроенергії зростатиме, перевищуючи плановий режим роботи національної енергосистеми, затверджений Міністерством промисловості і торгівлі.

Тим часом, гідрологічний стан водосховищ в останні місяці зазнає несприятливих коливань, значно нижчих за середні багаторічні показники.

Багато водосховищ по всій країні стикаються з дефіцитом води. 10 з них знаходяться близько до "мертвого рівня", або нижче нього. 

Це водосховища Lai Châu, Trị An, Ialy, Bản Chát, Huội Quảng, Trung Sơn, Buôn Kuốp, Buôn Tua Srah, Srepok 3 та Sông Ba Hạ.

Згідно з прогнозом Національного гідрометцентру, найближчим часом температура повітря буде вищою, а кількість опадів меншою, порівняно з середніми багаторічними показниками, що сприятиме подальшій тенденції до зменшення притоку води до водосховищ у другій половині року.

Щоб впоратися з цією ситуацією, EVN звернулася до своїх клієнтів з проханням посилити енергозберігаюче споживання, особливо в денні та вечірні години.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Vietnam News

 

Поділитися: