Все буде Україна!

Дніпровська ГЕС: З оптимізмом дивимося у майбутнє

Дніпровська ГЕС: З оптимізмом дивимося у майбутнє

05-01-2024
Кучер
Вже другий рік поспіль гідроенергетики працюють в умовах повномасштабного вторгнення ворога в нашу державу, долають наслідки ворожих атак та забезпечують споживачів надійним джерелом електроенергії. Особливо гостро це на собі відчувають співробітники Дніпровської ГЕС, яка знаходиться у безпосередній близькості від лінії фронту.

Про те, як вдається забезпечувати безперебійну роботу станції, як важливої ланки енергосистеми країни та про підсумки 2023 року розповідає директор гідроелектростанції Віктор Кучер:

Як і для всіх обʼєктів енергетичної інфраструктури, минулий рік був для нас непростим. Ми пережили масовані ракетні обстріли станції на початку року, але відразу приступили до відновлення обладнання.

Гідно пройшли рекордне весняне водопілля у квітні-травні 2023 року. Через певні обставини станція під час водопілля не могла працювати на повну потужність. Пропуск води гідровузлом було частково організовано через отвори водозливної греблі. Це дозволило забезпечити необхідний рівень води у верхньому б’єфі станції протягом всього періоду водопілля.

Болючим викликом став і підрив росіянами Каховської ГЕС. Гідроагрегати Дніпровської станції працювали в складних умовах. Для екологічних цілей у нижньому б’єфі р. Дніпро забезпечувався постійний санітарний пропуск води. Це дало змогу підтримувати  життєдіяльність регіонів, розташованих вздовж Каховського водосховища.

Практично постійні повітряні тривоги заважали нормально працювати над відновленням зруйнованого та підготовкою до осінньо-зимового періоду. Але як і всі ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго, ми вклалися в терміни.

Незважаючи на всі виклики ми вистояли, працювали та продовжуємо працювати згідно з диспетчерським графіком, забезпечуючи аварійний, балансуючий резерви ОЕС України, а також виконали всі планові капітальні та поточні ремонти.

Для нас ключовим завданням залишається забезпечення безпечних умов роботи наших співробітників та робота над захистом енергетичного обладнання.

Зважаючи на ситуацію в країні, розуміємо, що і 2024 рік принесе нам чимало  випробувань. Проте  ми продовжуємо працювати над відновленням і реконструкцією станції та з оптимізмом дивимося у майбутнє. 

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: