Все буде Україна!

Дністровська ГЕС: стабільність та впевненість у завтрашньому дні

Дністровська ГЕС: стабільність та впевненість у завтрашньому дні

17-12-2019
2019 рік для Дністровської ГЕС видався особливо насиченим подіями. На підприємстві активно проводилися роботи з реконструкції ядра лівобережної та правобережної гребель, а також роботи з оновлення основного гідротехнічного обладнання.

У прийдешньому році станція збавляти оберти не збирається: попереду ще дуже багато роботи, результатом якої має стати підвищення ефективності експлуатації ГЕС для досягнення енергетичної безпеки держави.

За 11 місяців 2019 року Дністровською ГЕС вироблено майже 750 млн кВт*год електроенергії. Встановлена потужність станції наразі становить 702 МВт.    

У 2019 році основні зусилля станції були спрямовані на реконструкцію ядра лівобережної та правобережної кам`яно-земляних гребель методом «стіна в ґрунті» шляхом влаштування протифільтраційної завіси. Реконструкція виконується з метою забезпечення надійної експлуатації греблі при форсованих відмітках Дністровського водосховища вище нормального підпірного рівня. Генеральний підрядник робіт -  Консорціум «НВО «Укргідроенергобуд».

У фокусі уваги – модернізація основних фондів. В 2019 році проведено значний обсяг робіт з капітального ремонту гідроагрегату №6, який планується завершити в квітні 2020 року. Капітальний ремонт виконується із демонтажем гідроагрегату, ремонтом робочого колеса та лопаток направляючого апарату турбіни, виготовленням нової основи підп'ятника генератора на українських заводах-виробниках гідроенергетичного обладнання.  На даний час заводами у повному обсязі виконано поставку запасних частин та ремонт гідротурбінного й генераторного обладнання. Монтажні роботи виконуються ТОВ «Дніпро-СГЕМ».

У 2019 році на Дністровській ГЕС також проведено заміну конденсаторів високочастотного зв`язку, що є елементами високочастотного каналу основного захисту мереж, протиаварійної автоматики і зв`язку повітряних ліній 330 кВ «Кам`янець-Подільський», «Бельці» на території ВРУ-330 кВ. Роботи з заміни конденсаторів виконано ТОВ «НТК Енпаселектро».

Значна увага – питанням дотримання норм пожежної безпеки. Цьогоріч на станції встановлено більше 100 одиниць протипожежних дверей та влаштовано 5 протипожежних тамбур-шлюзів. Окрім того, виконано роботи з реконструкції систем вентиляції насосних дренажу та розпочато роботи з реконструкції систем вентиляції монтажного майданчика. Роботи виконуються для приведення вентиляційної системи у відповідність до діючих нормативних документів та для дотримання пожежних вимог. Заміна застарілих систем вентиляції відбувається на нові, енергозберігаючі.

З метою покращення зовнішнього вигляду станції та створення належних умов праці, гідроенергетиками проведено ремонт фасадів виробничих приміщень й сходових клітин, відновлено секції монтажного залу, кабельних лотків, підкранових колій. Відремонтовано та облаштовано приміщення для розміщення історичної експозиції Дністровської ГЕС.

Разом з високими виробничими досягненнями, станція демонструє турботу про співробітників. На Дністровській ГЕС  впроваджуються програми, спрямовані на охорону здоров´я персоналу, профілактику професійних захворювань,  популяризацію здорового способу життя серед співробітників та членів їх родин. Програми передбачають безкоштовну вакцинацію, проведення корпоративних культурних та спортивних заходів, відпочинкових турів, підвищення кваліфікації гідроенергетиків. Особлива увага - професійній підготовці співробітників. Щорічно  фахівці та керівники підрозділів Дністровської ГЕС проходять навчання під час тренінгів та семінарів, які проводять висококваліфіковані тренери й викладачі.

Прес-служба Укргідроенерго

 

Фотогалерея

Поділитися: