Все буде Україна!

Дослідження: Канада має гідроакумулюючий потенціал у понад 8 000 ГВт

Дослідження: Канада має гідроакумулюючий потенціал у понад 8 000 ГВт

05-09-2023
Канада має величезний потенціал для гідроакумулюючих електростанцій, який становить понад 8 000 ГВт на майже 1 200 майданчиках.

Нещодавно WaterPower Canada опублікувала звіт "Оцінка технічного та економічного потенціалу гідроакумулюючих електростанцій в Канаді", підготовлений альянсом на чолі з компанією Stantec у співпраці з Австралійським національним університетом (ANU), Центром розвитку енергетики через технологічні інновації (CEATI) та Power Advisory (PA).

У звіті зазначається, що 8 000 ГВт потенціалу  Канади розташовані майже на 1200 різних об'єктах, причому їх найбільша кількість знаходиться в Британській Колумбії, за якою йдуть Квебек, Ньюфаундленд і Лабрадор.

Як повідомляє Hydrorewiev, серед цих майданчиків близько 85% є реальними для освоєння до 2035 року, виходячи зі встановлених часових обмежень для отримання дозволів на будівництво, за умови, що зусилля з освоєння розпочнуться сьогодні.

Потенційні місця для ГАЕС можуть використовувати існуючі водосховища, або природні водойми. Позарічкові системи із замкнутим циклом мають переваги з точки зору впливу на навколишнє середовище та операційної незалежності, і, відповідно, ці місця були визначені пріоритетними в звіті.

Здатність ГАЕС швидко реагувати на зміни навантаження або мінливість виробництва електроенергії з відновлюваних джерел, таких як вітрова та сонячна енергія, підкреслює роль гідроакумулюючих станцій як стабілізуючої основи електромереж, особливо у зв'язку зі збільшенням частки недиспетчеризованої відновлюваної енергетики в енергосистемі.

Нагадаємо, Канадський уряд дав зобов’язання до 2035 року досягти нульового рівня викидів в енергетиці, а до 2050 року – загалом в економіці.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Energy-storage.news

Поділитися: