Все буде Україна!

Зала слави гідроенергетики поповнилася трьома станціями

Зала слави гідроенергетики поповнилася трьома станціями

04-09-2023
Три гідроелектростанції, що відзначилися тривалим терміном експлуатації та надійним виробництвом електроенергії, були включені до Зали слави гідроенергетики під час відкриття конференції HYDROVISION International.

Як повідомляє Hydro Review, Зала слави гідроелектроенергетики відзначає видатні досягнення галузі з акцентом на об'єктах з тривалим терміном експлуатації. З 1995 року до неї було включено 66 гідроелектростанцій поважного віку. Разом ця престижна група демонструє довготривалий і значний внесок гідроелектростанцій в енергетичну безпеку країн.

Цього року до неї увійшли три гідроелектростанції:

• Carlo Esterle (23 МВт), Італія

Станція належить компанії Edison Spa. Електростанція Carlo Esterle на річці Адда була побудована ще у 1914 році. Об’єкт відомий своєю архітектурною красою і є прикладом розвитку еклектичної архітектурної традиції Ломбардії. Він вирізняється вишуканими прикрасами, складними геометричними та рослинними мотивами, колонами та капітелями на вході, кованими ліхтарними стовпами та водостічними трубами, а також скляними стінами в готичному стилі. У 1998 році станція була реконструйована і є сучасною з точки зору технологій, надійності та продуктивності, зберігаючи при цьому цілісність оригінальної структури.

• Great Falls (132 МВт), Канада

ГЕС належить компанії Manitoba Hydro. Гідроелектростанція на річці Вінніпег у провінції Манітоба є другою найстарішою гідроелектростанцією компанії Manitoba Hydro. Будівництво розпочалося у 1914 році, але було зупинене Першою світовою війною. Роботи відновилися у 1919 році, а перший гідроагрегат був запущений в експлуатацію наприкінці 1922 року. Електростанція була завершена у 1928 році. Загалом вона обладнана шістьма гідроагрегатами, а лінії електропередач забезпечують електроенергією Пайн-Фоллз, Селкірк, Вінніпег та прилеглі шахти. Great Falls працює і сьогодні, забезпечуючи середньорічне виробництво на рівні 750 млн кВт-год.

• Verdi (2,4 МВт), США

ГЕС належить Управлінню водних ресурсів Тракі Мідоус. Гідроелектростанція Verdi на річці Тракі в американському штаті Каліфорнія була побудована на початку 1900-х років для забезпечення електроенергією міста Вірджинія-Сіті та його шахт. Це річкова станція, яка разом з двома іншими гідроелектростанціями на цій річці щоденно скорочує викиди вуглекислого газу в атмосферу на понад 90 500 фунтів. Технологічна модернізація протягом багатьох років зробила управління станцією більш ефективним, але турбіни тут є оригінальним елементом проєкту.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Wikipedia

 

Поділитися: