Все буде Україна!

Ентоні Блінкен та Денис Шмигаль проінспектували хід підготовки до осінньо-зимового періоду на одній зі станцій компанії

Ентоні Блінкен та Денис Шмигаль проінспектували хід підготовки до осінньо-зимового періоду на одній зі станцій компанії

08-09-2023
Державний секретар США Ентоні Блінкен та Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль побували на одному з об’єктів Укргідроенерго, де ознайомилися з перебігом робіт в рамках підготовки до ОЗП та захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Відвідувачі мали нагоду ознайомитися з масштабами та характером руйнувань в гідроенергетиці, спричиненими російською військовою агресією, а також побували на пульті керування, блоці закритого розподільчого устаткування та машзалі однієї зі станції компанії, де перевірили  стан обладнання та його здатність стабільно працювати в холодну пору року.

«Ви – герої, про яких ще не склали пісень. Захоплююся вашою здатністю протистояти ворогу та при цьому активно працювати. Переконаний, що ця поїздка стане важливою подією в рамках стратегічного партнерства між США та Україною і наштовхне на додатковий розвиток співпраці між двома державами», - зазначив Ентоні Блінкен.

В свою чергу Денис Шмигаль наголосив на необхідності захисту енергооб’єктів як одному з ключових завдань, які стоять перед усіма відповідальними відомствами напередодні осінньо-зимового періоду.

«Дуже важливо розбудувати енергосистему за рахунок відновлювальних джерел енергії. Проговорили з паном Держсекретарем можливість співпраці з американськими компаніями. Представили конкретні проєкти для інвестування та спільної імплементації. Працюємо над відновленням й розвитком станцій, які постраждали від російських обстрілів. Готуємось разом до складного зимового періоду», — сказав Прем’єр-міністр.

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота подякував за підтримку, яку надають Сполучені Штати у відновленні об’єктів критичної інфрраструктури та висловив прагнення спільно працювати над відбудовою та розвитком української гідроенергетики з огляду на її стратегічне значення.

«Віримо в потенціал гідроенергетики та її роль у забезпеченні сталого та екологічно чистого енергозабезпечення. Співпраця з американськими компаніями в цьому напрямку може стати ключовим фактором у відбудові та розвитку сектору. Бачимо можливості для спільних проєктів у відновленні пошкоджених потужностей, вдосконаленні технологій та підвищенні ефективності діючих об’єктів. Укргідроенерго відкрите до партнерства та обміну досвідом», - зазначив Ігор Сирота.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: КМУ

Фотогалерея

Поділитися: