Все буде Україна!

Єврокомісія підтримуватиме взятий Україною курс на синхронізацію з ENTSO-E

Єврокомісія підтримуватиме взятий Україною курс на синхронізацію з ENTSO-E

14-07-2021
Міністр енергетики України Герман Галущенко зустрівся з віце-президентом Європейської комісії Марошем Шефчовичем. Під час зустрічі йшлося про результати й перспективи співпраці України з Єврокомісією у впровадженні реформ енергетичного сектору.

Герман Галущенко наголосив на тому, що пріоритетним завданням для очолюваного ним відомства є синхронізація української електроенергетичної системи з європейською енергетичною системою ENTSO-E. Досягнення цієї мети, за словами міністра, буде корисним і для України і для Європи в контексті розвитку ринків електроенергії та посиленні енергетичної безпеки.

«Я високо ціную персональну роль пана Шевчовича у тристоронніх переговорах щодо вирішення газових проблем з Росією. Це був значний внесок у зміцнення енергетичної безпеки України. Радий, що Україна має такого надійного друга і зараз, під час інтеграції України в ENTSO-E», - зазначив міністр.

У свою чергу віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович запевнив, що Україна й надалі може розраховувати на сприяння Єврокомісії у проведенні реформ в енергетичній галузі, а також на політичну підтримку у питанні синхронізації з ENTSO-E.

За матеріалами Міністерства енергетики України

Читайте також: 

Міненерго активізує зусилля для боротьби з порушниками на ринку електроенергії 

Міністерство енергетики України: До енергетичної системи України буде додано нові маневрові потужності Дністровської ГАЕС 

Міненерго оптимізує графіки ремонтів генеруючих потужностей для запобігання дефіциту електроенергії

Поділитися: