Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у VIII Міжнародній науково-практичній конференції «Шляхи розвитку гідроенергетики»

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у VIII Міжнародній науково-практичній конференції «Шляхи розвитку гідроенергетики»

07-11-2017
Фахівці Укргідроенерго взяли участь у VIII Міжнародній науково-практичній конференції гідроенергетиків «Шляхи розвитку гідроенергетики, як основи для збільшення можливостей регулювання потужності генерації в ОЕС та потенціалу відновлювальної енергетики України», яка відбулася 7 листопада у рамках XV Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє».

Відкрив конференцію Герой України, президент ВГО «Асоціація «Укргідроенерго» Семен Поташнік, привітавши учасників і коротко у вступному слові зупинившись на основних світових тенденціях та перспективах розвитку гідроенергетики в Україні.

До слів привітання долучився і генеральний директор ПрАТ «Укргідоенерго» Ігор Сирота, котрий зауважив про ряд основних кроків, котрі необхідні для розвитку гідроенергетичної галузі вже сьогодні.

«Хочу відзначити кілька історичних рішень, котрі стали пріоритетними та дали розвиток енергетиці України. У 1995 році було прийнято рішення про початок реконструкції обєктів, у 1997 році було прийнято рішення про об’єднання Дніпровського Каскаду. Якщо б не було цих двох рішень, то, напевно, гідроенергетика не мала б такі перспективи і такого значення, які сьогодні вона має, - зауважив Ігор Сирота. - Гідроенергетику треба розвивати. Необхідно показувати економічно складову, зокрема, яку роль вона відіграє в економіці держави. Сьогодні наша компанія на вірному шляху, давши другий поштовх для розвитку гідроенергетики в нашій країні. Цьогоріч ми розпочали будівництво 4-го гідроагрегату Дністровської ГАЕС і це ще раз доводить що галузь набирає великих оборотів і займає гідне місце в генерації».

Крім того, Ігор Сирота підкреслив, що гідропотенціал річок України задіяний на 60% і висловив думку щодо можливості збільшення цього показника.

У ході науково-практичної конференції прозвучала низка цікавих доповідей від провідних фахівців галузі. Так, серед актуальних тем, яких торкнулися енергетики були: підвищення динамічних якостей системи збудження гідрогенератора, інноваційні  технології в гідротехнічному будівництві, системи контролю фільтраційного стану  гідротехнічних споруд, актуальність необхідності розробки Закону України «Про безпеку гідроспоруд» та інші.

 

Поділитися: