Все буде Україна!

Філія «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» інформує про готовність до пропуску весняної повені 2018 року

Філія «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» інформує про готовність до пропуску весняної повені 2018 року

13-04-2018
Згідно з довгостроковим прогнозом водопілля 2018 року у Київському водосховищі очікується на рівні середніх багаторічних значень.

Пік проходження водопілля прогнозується в третій декаді квітня зі значеннями припливу близько до 4000 куб. м/с.

Зараз Київська ГЕС працює в штатному режимі проходження повені з втратами води на рівні припливу. Водосховище спрацьовано до рівня, визначеного рішенням Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи Дністровського та дніпровських водосховищ.

Заходи, заплановані в рамках програми підготовки до весняного водопілля, виконуються в заплановані терміни. Так вперіод з 06.04.2018 р. до 13.04.2018 р. було встановлено аварійно-ремонтні затвори в проектне положення, виконано їх огляд та огляд водозливних затворів. Роботи по встановленню аварійно-ремонтних затворів в проектне положення продовжуються.

На станції створена повенева комісія, яка працює у взаємодії з місцевими органами самоврядування, підрозділами Державної служби надзвичайних ситуацій і цивільного захисту всіх рівнів. Перевірка об’єкта до проходження водопілля 2018 року показала високу готовність персоналу та обладнання станції.

«Гідроенергетики Київської ГЕС докладають усіх зусиль, щоб кожен кубічний метр води був використаний на виробництво електроенергії при надійній і безпечній роботі гідроспоруд», - зазначають на станції.

Поділитися: