Все буде Україна!

Генеральний директор Укргідроенерго увійшов до складу Антикризового енергетичного штабу

Генеральний директор Укргідроенерго увійшов до складу Антикризового енергетичного штабу

30-04-2020
В Кабінеті Міністрів України відбулося перше засідання Антикризового енергетичного штабу під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в роботі якого взяли участь представники профільного міністерства, народні депутати та ключові учасники ринку.

Під час засідання було затверджено склад штабу, до якого увійшли 32 представники та презентовано енергетичний баланс України.

Відкриваючи засідання, глава Уряду наголосив на тому, що за обставин, які на сьогодні склалися в енергетичному секторі країни, дії влади мають бути  оперативними та ефективними. Він також додав, що головне завдання, яке сьогодні стоїть перед Урядом – необхідність збалансувати ринок та забезпечити його стабільність.

«Ми маємо зберегти робочі місця. Тому важливо сьогодні працювати над цим спільно. І баланс, який ми маємо сьогодні, дає нам розуміння того, де, яка, чия роль і які потужності можуть бути задіяні. І про що нам треба домовлятися з підприємствами-власниками відновлювальних джерел енергії», – зазначив Денис Шмигаль.

У ході засідання в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець розповіла про поточну ситуацію в галузі та презентувала план оперативних заходів щодо нормалізації роботи енергетики України.

На засіданні також було обговорено необхідність ухвалення низки законодавчих та нормативних ініціатив, які сприятимуть стабілізації ситуації на ринку енергетики.

Всі учасники обговорень підкреслили важливість створення Антикризового енергетичного штабу, який працюватиме комплексно та відкрито.

 

Пресслужба Укргідроенерго

Джерело: Урядовий портал

Поділитися: