Все буде Україна!

Гідроенергетика Індії отримує значний поштовх для розвитку

Гідроенергетика Індії отримує значний поштовх для розвитку

03-05-2023
В рамках значного посилення зобов'язань Індії щодо розвитку невикопної енергетики, найближчим часом штат Аруначал-Прадеш підпише кілька угод про створення нових гідроенергетичних проєктів потужністю 13 ГВт з інвестиціями понад 1,5 трильйона рупій.

Як повідомляє Financial Express, невдовзі міністр енергетики відвідає Ітанагар, щоб ініціювати кроки з розкриття гідроенергетичного потенціалу штату, включаючи підписання 13 меморандумів про взаєморозуміння щодо гідроенергетичних проєктів потужністю 13 ГВт.

Очікується, що в поточному фінансовому році буде завершено будівництво перших чотирьох гідроагрегатів потужністю 1 000 МВт (4 х 250 МВт) на ГЕС Субансірі, роботи над яким розпочалися в середині 2000-х.

Інший проєкт, гідроелектростанція Дібанг, потужністю 2 880 МВт, також знаходиться на стадії будівництва. 

У листопаді минулого року прем'єр-міністр Нарендра Моді взяв участь у введенні в експлуатацію гідроелектростанції Каменг, потужністю 600 МВт. Це найбільший проєкт, введений в експлуатацію в регіоні, з потенціалом виробництва 3 353 млн одиниць електроенергії щорічно.

Північно-східний штат також працює над доволі амбітним гідроенергетичним проєктом у районі Верхній Сіанг. Цей проєкт, потужністю 10 ГВт, який знаходиться на стадії планування, стане найбільшим гідроенергетичним проєктом в країні.

Проєкт Верхній Сіанг також розглядається як буфер для протидії будь-яким штучним повеням, спровокованим Китаєм, який планує будівництво гідроелектростанції потужністю 60 000 МВт в тибетському Медозі.

Якщо не враховувати проєкт Верхній Сіанг, та проєкти, що будуються, то 13 меморандумів про взаєморозуміння, які, ймовірно, будуть підписані найближчим часом, додадуть загалом 17 880 МВт потужності в Аруначалі, що становить 38% від поточної гідроенергетичної потужності Індії.

Наразі загальна встановлена потужність генерації в країні становить 4 16 059 МВт, з яких загальна встановлена гідроенергетична потужність - 46 850 МВт (11,3%).

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Deccanherald

Поділитися: