Все буде Україна!

Гідроенергетика на заході США відновлюється після досягнення 20-річного мінімуму

Гідроенергетика на заході США відновлюється після досягнення 20-річного мінімуму

02-03-2023
Виробництво електроенергії з води на заході Сполучених Штатів зросло на 13% у 2022 році, відновившись після падіння до 20-річного мінімуму роком раніше.

Тривала посуха на більшій частині Заходу США спричинила зменшення виробітку електроенергії гідроелектростанціями.

Як повідомляє Кuow, штат Вашингтон з 145 великими федеральними електростанціями є провідним гідрогенеруючим виробником в країні. 

Більша кількість опадів у 2022 році призвела до зростання виробництва електроенергії у Вашингтоні на 17%, у тому числі на ГЕС Гранд-Кулі - найбільшому гідрогенеруючому підприємстві США.

Виробництво електроенергії на річках Орегону збільшилося на 19% протягом 2022 року.

«2021 рік був особливо посушливим у східному Вашингтоні, більшій частині Орегону та більшій частині Айдахо. У 2021 році також була надзвичайно суха весна і, звичайно, рекордна хвиля спеки в червні», — повідомила помічниця кліматолога штату Вашингтон Карін Бумбако.

Збільшення виробництва електроенергії у 2022 році у Вашингтоні та Орегоні допомогло енергосистемі західної частини США менше покладатися на викопне паливо, яке спричиняє зміни клімату та посилює посуху. Чим більше електроенергії, згенерованої з води, потрапляє в мережу, тим менше шкідливого для клімату викопного палива потрібно спалювати, щоб забезпечувати енергопостачання.

Одинадцять західних штатів виробляють більшу частину електроенергії з води в країні і останніми роками ця територія зіштовхнулася з «мегапосухою», небаченою упродовж двох десятиліть.

Останніми тижнями серія штормів, відомих як «атмосферні ріки», допомогла поповнити сніговий покрив і річкові потоки в Каліфорнії та за її межами.

Тим не менш, більша частина Заходу країни залишається аномально сухою.

Представники Управління енергетичної інформації США очікують, що поточного року показник падіння  виробництва електроенергії з води буде на 4% менше, ніж минулого року.

Як і інші види відновлюваної енергії, гідроенергетика залежить від погодних умов, тож місцеве виробництво електроенергії може бути нестійким. У регіональному масштабі коливання, як правило, менш серйозні.

«Посуха рідко вражає всі основні західні гідроенергетичні регіони одночасно», — зазначив речник Національної гідроенергетичної асоціації Лерой Коулман.

Дослідження 2021 року, проведене Тихоокеанською північно-західною національною лабораторією, показало, що навіть в умовах посухи ГЕС Заходу країни в цілому виробляють на 80% більше електроенергії, ніж в більш типові роки.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: nwd.usace.army.mil

Поділитися: