Все буде Україна!

Гідроенергетики Каховської ГЕС долучилися до урочистостей з нагоди Дня міста

Гідроенергетики Каховської ГЕС долучилися до урочистостей з нагоди Дня міста

27-09-2021
Наймолодше місто Херсонщини – Нова Каховка відзначило 69 річницю.

Історія Нової Каховки бере свій початок у 1950 році, коли було прийнято рішення про будівництво на річці Дніпро Каховського гідровузла, Південно-Українського каналу і Північно-Кримського каналу для забезпечення питною водою віддалених куточків посушливого регіону, розвитку сільського господарства та створення глибоководного шляху від Херсона до Запоріжжя. Не менш важливим було створення нових потужностей для виробітку електроенергії в часи стрімкого розвитку промисловості. 1952 року населений пункт будівництва Каховського гідровузла віднесено до категорії міст і йому присвоєно  назву Нова Каховка.

25 вересня гідроенергетики взяли участь у святковій ході разом з керівництвом міста та області,    поважними гостями міста, освітянами, працівниками комунальних служб та спортивних закладів. Для мешканців та гостей міста були організовані різноманітні виставки, фотолокації, виступи місцевих колективів та аматорів сцени, а також регата крейсерських яхт.

Каховська ГЕС

«Історія Нової Каховки тісно пов’язана з Каховською ГЕС. Станція стала першим і головним бюджетоутворюючим підприємством міста та залишається ним й до сьогодні. Переконаний: у Нової Каховки великі перспективи, а у її працьовитих мешканців – значні можливості для самореалізації та втілення найсміливіших ідей», - зазначив директор філії «Каховська ГЕС» Олег Пащенко.

«Нова Каховка - перлина на березі Дніпра. Затишна і привітна за свій недовгий, як для міста вік, вона має унікальну історію та самобутні традиції. Нова Каховка славиться своїми людьми — талановитими, щирими, добрими й працелюбними, які  тут народилися, виросли й продовжують своєю щоденною працею творити історію, розбудовувати та прославляти рідне місто. Я пишаюся тим, що народилася і живу у Новій Каховці», - поділилася провідна фахівчиня з комерційної діяльності Каховської ГЕС Вікторія Волошина.

Цікавий факт:

День міста в Новій Каховці відзначається двічі на рік: 28 лютого - в день, коли Новій Каховці було надано статус міста та останньої суботи вересня, в День машинобудівельника. 

Пресслужба Каховської ГЕС

Читайте також: 

Каховська ГЕС – серед переможців рейтингу «Дніпровська перлина»

Кіра Рудик: «Каховська ГЕС вражає сучасністю, за 20 років реконструйовано і замінено майже все обладнання!»

Каховська ГЕС - без модернізації не існує прогресу

Поділитися: