Все буде Україна!

Гідроенергетики Кременчуцької ГЕС відзначили День Соборності покладанням квітів до пам’ятника Кобзареві та вшануванням полеглого в зоні АТО земляка

Гідроенергетики Кременчуцької ГЕС відзначили День Соборності покладанням квітів до пам’ятника Кобзареві та вшануванням полеглого в зоні АТО земляка

22-01-2021
22 січня в Україні відзначається одне з найважливіших державних свят - День Соборності України. Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

«Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які помирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка»,- йшлося у зачитаному Універсалі, який проголошено в Києві на Софійській площі під час урочистостей на честь возз'єднання. Відтоді в Україні неодноразово створювались «живі ланцюги», символізуючи єдність українського народу.

Програмою корпоративної соціальної відповідальності передбачена постійна участь співробітників компанії Укргідроенерго у значущих громадських заходах. Так, вшановуючи пам'ять українців, що свого часу торували наш спільний тернистий шлях до незалежності, колектив Кременчуцької ГЕС неодноразово виступав ініціатором проведення у Світловодську «живого ланцюга» на мостовому переході через греблю гідроелектростанції, який з'єднує правий та лівий береги Дніпра. Ця подія об'єднувала представників міської влади, громадськості та промисловців, студентську та учнівську молодь. Цьогоріч, враховуючи карантинні обмеження, працівники станції разом з адміністрацією та профкомом взяли участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника Т. Г. Шевченку.

22 січня гідроенергетики Кременчуцької ГЕС вшанували й пам'ять земляка, командира взводу 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади Андрія Ільїна. Саме цього дня  2015 року молодий офіцер Збройних Сил України трагічно загинув на блокпосту під Горлівкою Донецької області під час виконання службового обов'язку. Старшого лейтенанта Андрія Ільїна посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Поклавши квіти на могилу героя, директор Кременчуцької гідроелектростанції Сергій Яременко зі словами співчуття та вдячності за сина звернувсь до батьків: «Неможливо знайти слова аби вгамувати біль найстрашнішої і найтяжчої втрати такого молодого життя. Життя, яке тільки починалось, коли будувались плани на майбутнє, коли були можливості опанувати нові професії, здобути нові перемоги. Але на жаль, життя Андрія обірвалось. В наших серцях завжди житиме його подвиг, його ім'я. Вам, шановні батьки, низький уклін за сина!»

День Соборності України - день, який символізує українську цілісність, день, коли ми згадуємо героїв, які віддали своє життя за єдність та незалежність нашої країни. Це важливий день, який нагадує, що всі ми живемо в єдиній державі, яку неможливо розділити.

                            Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Читайте також:

 Кременчуцька ГЕС: протягом 2020 року реалізовано ряд важливих проєктів по реконструкції 

45 років на Кременчуцькій ГЕС: Свою благородну професію на жодну іншу не проміняла б, - Віра Максименко 

На Кременчуцькій ГЕС відбулись практичні навчання з обслуговування захисних споруд об'єктів господарської діяльності

 

Поділитися: